Artiștii vă așteaptă în casele și în atelierele lor în această seară! Concert Tomma Alistar și expoziții peste expoziții: e din nou „Noaptea Albă a Galeriilor” la Arad!

  de [email protected] | 6 octombrie 2017, 12:21 PM | Cultură

  0

  Numărul mare al participanților la prima ediție a Nopții Albe a Galeriilor din Arad, anul trecut, a fost un semnal clar că evenimentul trebuie să continue și în acest an și, parcă, a fost și o confirmare că arădenii consumatori de artă pot fi „bufnițe de noapte” (oricât de pleonastic-fantastic sună asta) o dată pe an măcar. Sau de două ori, dacă luăm în calcul și Noaptea Muzeelor. Ori chiar de trei ori, dacă luăm în calcul și Noaptea Bibliotecii… care, apropo, va fi tot astăzi (vezi programul aici). Dar să revenim la NAG…

  Noaptea Albă a Galeriilor se deosebește de celelalte evenimente serale și/sau nocturne prin faptul că aici avem acces în spațiile de creație ale artiștilor, am putea spune chiar că… odată pe an, seara, putem „viola” spațiile intime ale artiștilor arădeni cu permisiunea și chiar invitația lor! Să nu vă gândiți la prostii, ne referim, evident, la domiciliile lor! :) Fac parte din excepție artiștii UAP, Adrian Sandu (al cărui atelier se găsește în incinta Muzeului de artă), atelierul kinema ikon (din Palatul Cultural), vernisajul expoziției „Fragilitatea taberei adverse” al artistului Alin Iovănuț la Joy’s (etaj) și expozițiile din cadrul evenimentului regional Art Encounters, de la Muzeul de Artă.

  Ruta…

  începe de la Muzeul de artă, la lăsarea serii, pe la ora 19, cu expozițiile lunii, „Sieranevada” – fotografie de Cristi Puiu și „De veghe în oglindă” – expoziția Art Encounters. Tot la muzeu ne vom întîlni cu Adrian Sandu, care ne va deschide atelierul. O scurtă plimbare până în zona Pădurice (în linie dreaptă pe str. Tudor Vladimirescu) ne duce direct la Atelierele UAP, unde ne va aștepta, de la ora 20.30, artistul Cosmin Moldovan, iar de la ora 21.30 se vor deschide și ușile atelierului kinema ikon din incinta Palatului Cultural (intrarea dinspre parc). De la ora 22, Galeria Păcurar va aștepta vizitatorii la adresa Bd. Revoluției nr. 73, ap. 7, iar de la ora 22.30 ne va aștepta și Bogdan Țigan acasă la el, unde are și atelierul (Bd. Revoluței nr. 91, et. 2, ap. 13). Ne va cădea în drum și atelierul lui Călin Mureșan, de pe Bd. Revoluței nr. 91, et. 1, ap. 5A (se anticipează că la drumeția de până aici se va face deja ora 23.00), iar de la ora 23.30 va începe inaugurarea expoziției „Fragilitatea taberei adverse” al artistului Alin Iovănuț, la Cafeneaua literară Joy’s (etaj). Organizatorii ne-au pregătit și o surpriză la finalul evenimentului, tot în Joy’s, unde va avea loc, la mizeul nopții, un concert Tomma Alistar.

  Tomma Alistar este proiectul de muzică electronică al lui Alexei Țurcan (Travka, Alexandriva Live Band). A început în anul 2013 ca un DJ set de club și s-a extins apoi într-o formulă ce include sintetizatoare, chitară, clarinet și vioară. Seturile live sunt unice, adevărate tururi de forță în care se amestecă nuanțe de ambiental cu pulsații fracturate de bas și percuții obsesive. Anul trecut, artistul a fost invitat să cânte la Festivalul Sziget din Budapesta.

  Turul Nopții Albe a Galeriilor e și un periplu culinar!

  Iată cu ce vă vor aștepta artiștii în atelierele lor.
  – Adrian Sandu (Muzeul de Artă): mușchi de vită cu sos Cumberland și mix de brînzeturi cu dulceață de caise, struguri și nuci prăjite, toate stropite cu vin de Dealu Mare;
  – Cosmin Moldovan (str. Corneliu Coposu nr.22/Atelierele UAP Pădurice): plăcinte moldovenești (cu varză, ciuperci, cartofi), udate din belșug cu vin de Cricova;
  – Galeria Păcurar (Bd. Revoluției nr.73): plăcintă ardelenească întinsă și vin din podgoriile Miniș-Măderat
  – Bogdan Țigan (Bd. Revoluție nr.91): platou asortat de brânzeturi și măsline, struguri + vin
  – Călin Mureșan (Bd. Revoluției 91): deserturi, ciocolată, fructe și vin rosé.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.