sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Un bărbat din Sudan a vrut să treacă granița la Nădlac II cu un buletin fals

  de Special Arad | 4 aprilie 2022, 12:21 PM | Știri Arad | Urmăriți

  0

  imagine cu rol ilustrativ (arhiva)

  Comunicat. Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat un cetăţean din Sudan care a prezentat la controlul de frontieră o carte de identitate având însemnele autorităților din Belgia, care s-a dovedit a fi falsă.

  În data de 04.04.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, ca pasager într-un autocar înmatriculat în România, ce se deplasa pe ruta București – Viena, o persoană care s-a legitimat cu o carte de identitate emisă de autoritățile belgiene.

  În urma verificărilor preliminare, polițiștii au avut suspiciuni cu privire la documentul prezentat de către pasager la control, motiv pentru care au procedat la efectuarea unor verificări suplimentare.

  Astfel, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals total.

  În urma verificărilor suplimentare, polițiștii au stabilit că persoana în cauză este cetățean din Sudan, în vârstă de 23 de ani, care nu ar fi putut ieși legal din țara noastră în baza documentului sudanez, fără viză Schengen.

  În cauză, polițiștii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, fals privind identitatea și uz de fals, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.