Măsuri de fluidizare în punctele de frontieră la graniţa cu Ungaria şi Bulgaria
Măsurile de fluidizare dispuse la nivelul tuturor structurilor teritoriale ale Poliţiei de Frontieră continuă şi în acest weekend cu suplimentarea personalului până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, suplimentarea arterelor de control în funcţie de configuraţia punctului şi dinamica valorilor de trafic, precum şi folosirea staţiilor mobile de control, în vederea asigurării controlului de frontieră în parametrii optimi.
PTF Nădlac II pe roșu
Conform platformei „trafic online”, sâmbătă, la ora 11:15, punctul de trecere a frontierei Nădlac II figura cu roșu, arătându-se timpi de așteptare de o oră la ieșirea din țară. Intrarea în țară era cu galben, arătându-se timpi de așteptare de 50 minute. La Nădlac I, ieșirea era marcată cu galben, cu timpi de așteptare 40 minute, iar intrarea tot cu galben, cu așteptare tot de 40 minute.
Zilnic, aproximativ 3.800 poliţişti de frontieră desfăşoară, în această perioadă, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat.
Tot pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cu operativitate, echipe mobile din cadrul structurii centrale se vor afla în principalele puncte de trecere ale frontierei – Nădlac II şi Giurgiu, pentru a acorda sprijin polițiștilor aflați în teren.
Întrucât temperaturile se mențin ridicate și la acest sfârşit de săptămână, iar traficul prin punctele de frontieră înregistează valori mari în perioada weekend-urilor, participanţii la traficul transfrontalier au la dispoziţie puncte de prim ajutor în PTF Nădlac II şi PTF Giurgiu. Voluntari şi paramedici sunt pregătiţi să acorde ajutor de specialitate şi la sfârşit de săptămână în cele două puncte, în caz de nevoie.
Având în vedere că, la graniţa cu Ungaria şi Bulgaria, controlul se derulează în comun, măsurile de fluidizare pot fi dispuse în comun cu autoritățile de frontieră ale statelor vecine, în baza protocoalelor bilaterale, astfel încât controlul de frontieră să se desfășoare cu operativitate.
Întrucât s-a constatat tendinţa de a se tranzita cu preponderenţă PTF Nădlac II, de la graniţa cu Ungaria, respectiv PTF Giurgiu, de la cea cu Bulgaria, Poliția de Frontieră recomandă tranzitarea frontierei naționale prin toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional.
Reamintim că la frontiera româno-ungară sunt deschise 12 puncte de trecere cu specific rutier, iar la graniţa cu Bulgaria sunt operaţionale 11 puncte de trecere.
Atenție! Trafic întrerupt la începutul săptămânii viitoare la trecerea cu bacul în PTF Turnu Măgurele
Societatea comercială care administrează cursele de ferry-boat între localităţile Turnu Măgurele (România) și Nikopole (Bulgaria) a informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu cu privire la faptul că în ziua de 12.08.2024, între orele 09.00-17.00 și în ziua de 13.08.2024, între orele 09.00-13.00, compania furnizoare de energie electrică efectuează lucrări în portul Turnu Măgurele, sens în care trecerea cu bacul se suspendă în intervalele menţionate.
De asemenea, societatea comercială a mai transmis faptul că în cele două zile se intenționează ca traficul în PTF Turnu Măgurele să se desfășoare după următorul program:
-în data de 12.08.2024 între orele 06.00-09.00 și 17.00-19.30;
-în data de 13.08.2024 între orele 06.00-09.00 și 13.00-19.30.
Polițiștii de frontieră recomandă persoanelor care intenţionau să tranziteze frontiera națională prin PTF Turnu Măgurele ca în perioada menţionată să utilizeze şi celelalte puncte de trecere de la graniţa cu Bulgaria, după cum urmează:
* pe raza județului Dolj: PTF Calafat și PTF Bechet (BAC);
* pe raza județului Teleorman: PTF Zimnicea (BAC);
* pe raza județului Călărași: PTF Călărași (BAC);
* pe raza județului Constanța: PTF Vama Veche, PTF Ostrov, PTF Negru Vodă, PTF Lipnița și PTF Dobromir pentru autoturisme cu greutate admisă de 3,5 tone, iar programul de funcționare este de la ora 08.00 la ora 20.00.
Recomandări utile care pot contribui la scurtarea timpului de control şi implicit la fluidizarea traficului:
– pregătirea din timp a documentelor de călătorie pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cu celeritate;
– verificarea şi pregătirea documentelor necesare minorilor la ieşirea din ţară;
– verificarea condiţiilor de călătorie;
– consultarea aplicaţiei Trafic On-line, de pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro, care prezintă o estimare a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.
Comentariile portalului
Mulțam de comentariu. Mă onorează!
E de ilustrație, dar seamănă foarte bine cu cea din poveste. Cea originală mai există doar în părți, roțile sunt undeva în pod, cadrul tot (...)
Frumoasă istorioara, bicicleta din poză e chiar cea din poveste? Sau a-ți vrut să exemplificati modelul? Semicursiera și pegasul au fost cele mai fiabile biciclete. Cu dinam care alimenta (...)