Update Un autocar cu ucrainieni s-a răsturnat pe Autostrada Soarelui. Doi morți și 48 de răniți. Șoferul a adormit la volan

  de - | 9 august 2015, 9:33 AM | Naţional

  0

  Un autocar cu peste 40 de persoane la bord, care se deplasa din Bulgaria spre Ucraina, s-a răsturnat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe Autostrada Soarelui. Două persoane, un adult şi un copil, şi-au pierdut viaţa şi alte câteva persoane sunt rănite extrem de grav şi au fost transportate la spital. Un copil adus cu un elicopter SMURD la Spitalul de Urgenţă Floreasca a suferit o amputare de picior şi un alt bărbat urmează să fie supus unei operaţii similare.
  Accidentul s-a produs la kilometrul 54 al Autostrăzii Soarelui, pe sensul spre Bucureşti. La bordul autocarului se aflau 43 de persoane, între care 18 copii cu vârste inte 9 și 14 ani, 12 bărbaţi şi 13 femei. Unul dintre copii şi o femeie au murit la scurt timp după răsturnarea autocarului.

  Din primele informaţii, şoferul a adormit la volan, a ieșit în afara carosabilului, iar autocarul s-a răsturnat. O femeie şi un copil şi-au pierdut viaţa. La faţa locului s-au deplasat 25 de ambulanţe, între care 10 cu aparatură de terapie intensivă şi două pentru preluare de victime multiple, o unitate mobilă de primiri urgenţe şi două salvări de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti. La faţa locului au fost trimişi şi mai mulţi medici de la Spitalul de Urgenţă Floreasca, pentru a asigura de urgenţă îngrijiri medicale la faţa locului. Răniții au fost transportaţi la 5 spitale din Capitală.

  Circulaţia autovehiculelor a fost deviată de la kilometrul 64 al autostrăzii (nodul rutier Lehliu) pe DN3.Medicul Raed Arafat, secretar de stat în cadrul MAI, a declarat la România TV că Ministerul Afacerilor Externe a fost şi el anunţat despre accident. “O sa fie implicat Ministerul de Externe si mai ales ambasada care va solicita servicii de traducere si pe cele pentru repatrierea victimelor”, a explicat Raed Arafat.

  În autocar erau tri grupuri: primul grup de copii, își petrecusera vacanta în bulgari, al doilea grup era compus din adulți. Au fost luați din mai multe stațiuni. Iar al treilea grup din pasageri care voiau sa ajungă în Ucraina și-au luat bilet direct din Bulgaria.

  Printre victimele rănite grav se numără şi şoferul care se afla la volanul autocarului în momentul producerii accidentului. Bulgarul are 33 de ani, a fost transportat la Spitalul Floreasca şi este intubat, aflându-se în comă indusă. El a fost cel care a ales traseul pe care urma să se deplaseze spre Ucraina şi conducea cu 110 km/h în momentul în care a pierdut controlul.

  UPDATE: Au fost 48 de persoane rănite, printre care mulţi copii. Accidentul s-a soldat cu doi morţi, printre care o fată care urma să împlinească 18 ani și se afla în vacanţă cu părinții și sora ei.  Celalalt mort este tot o femeie. La locul accidentului a venit și consulul din Ucraina. Șoferul este bulgar și are 33 ani. Avea 110 km/ora şi a adormit la volan. Nu este nicio urma de frânare la locul accidentului.

  sursa foto: rtv.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.