Chiar de 1 iunie… O poveste cu Miruna, o tânără mămică din Arad, despre afacerea ei născută din dragoste pentru copii

    de Andreea Daniela B. | 1 iunie 2022, 9:25 AM | Reportaj | Topic special

    0

    1 iunie 2022. Trăim în secolul vitezei și, după doi ani de pandemie, am realizat că toate prietenele mele au devenit mămici. Pe viteză aș zice eu, însă mi-am dat seama, într-un final, că ele doar au urmat cursul vieții și au decis că pandemia ar fi perioada perfectă, o perioadă mult mai liniștită dacă stăm să ne gândim la faptul că mulți au început să lucreze de acasă, evitând astfel stresul din trafic și cel provocat de obligațiile pe care le ai atunci când mergi la birou…de exemplu să te îmbraci frumos, adecvat, lucru care a dispărut rapid din program, costumul și cămașa fiind înlocuite cu pijamalele și halatul de casă.

    Mă gândeam sincer cum o să reușească. Trebuie să recunoaștem că niciuna dintre noi nu a fost vreodată o bucătăreasă bună și responsabilitățile ne-au fost ușurate simțitor de prezenta mamelor noastre. Când știi ce trebuie să îi dai copilului? Ce mâncare îi place? Cum afli dacă e alergic? Cum îl convingi să mănânce piureul de legume? În timp ce întrebările acestea mi se plimbau prin cap pentru că încă o prietenă era programată să nască, am ajuns la Expo, acolo de unde urma să scriu un articol. Mă plimbam printre standuri și astfel am întâlnit-o pe Miruna. Culmea, fără să știu atunci, însă ea urma să fie răspunsul tuturor întrebărilor mele.

    Miruna s-a dovedit a fi mamă. O mamă tânără care la doar 30 de ani avea deja un băiețel de cinci ani și o fetiță de trei. Am stabilit imediat o întâlnire pentru că ne-am potrivit imediat. Simțeam în aer o prietenie.La ea acasă am fost „întâmpinată”, de dimineață, cu nelipsita cafea și un pahar mare în care mi-a pus o combinație de ovăz, cereale, lapte de migdale și fructe. Am gustat pentru că, trebuie să recunosc, îmi era oricum foame. Am gustat atât de mult încât în câteva minute am ajuns la fundul paharului, sătulă și fericită că cineva mi-a făcut micul dejun fără ca măcar să îl cer. Puțin mai târziu s-a dus în bucătărie, pregătită să îmi prepare un shot de ghimbir, ceva de care, spre rușinea mea, nu am mai auzit, dar s-a dovedit a fi extraordinar de bun, ușor acru, puțin picant și extrem de revigorant.

    Am vrut să aflu cum i-au venit ideile, căci deja se pregătea să mă servească și cu altceva, o apă infuzată plină cu fructe. Atunci, în timp ce savuram apa, am aflat că Miruna a decis, în urmă cu un an, să dea viață unei afaceri pe care abia acum reușește să o pună pe picioare. Cum spuneam, are doi copii și s-a confruntat cu lipsa de timp și de idei. Nu mai știa ce să le dea să mănânce și de multe ori ea uita să bage ceva în gură toată ziua, asta pentru că era prea ocupată cu micuții, mai ales că atât părinții, cât și soțul ei, erau la muncă. La început a fost ceva mai ușor, căci micuții se mulțumeau cu lapte, însă timpul a trecut repede și amândoi aveau nevoie de mâncare adevărată. Trebuia să le facă tot felul de piureuri și combinații ca să afle dacă au alergii, dar și să îi învețe de mici cu gustul legumelor.

    Dintr-o vorbă în alta am aflat că nu i-a fost deloc ușor, iar asta a motivat-o suficient cât să își dorească să ajute și celelalte mămici din Arad. Știind că foarte multe sunt tinere și poate copleșite de toate responsabilitățile care le revin: mâncare, curățenie, program de somn, o casă de îngrijit, un soț de hrănit și poate și un loc de muncă part-time, cu siguranță cele 24 de ore dintr-o zi devin prea puține și ele au nevoie de ajutor. Am aflat despre combinațiile de mâncare pentru bebeluși. Piureuri din legume și fructe la început, apoi Miruna a reușit să facă și o rețetă de fulgi de ovăz cu fructe de pădure (la cuptor) și a continuat cu paste cu broccoli, pâine cu banane, tiramisu cu lapte cu cacao, supe creme, paste cu scoici și multe altele. Da, într-adevăr, specialitatea ei este mâncarea pentru cei mici însă, pentru că și mămica trebuie să mănânce, are în meniu și porții pentru adulți pe care, cu tot dragul, le duce direct la ușa celui care le comandă.

    Și, pentru că trăim într-o lume a tehnologiei, ea a reușit să își facă o pagină de Instagram, Biobabyfoodarad, acolo unde postează rețetele, sfaturi și unde, cel mai important, ia comenzile. Ea poate fi contactată la orice oră din zi și va încerca, pe cât posibil, să satisfacă nevoile oricărei persoane.

    În plus, pentru pofticioși, are câteva deserturi care așteaptă să fie gustate: brioșele cu portocale, morcovi și migdale, brownie cu unt de arahide, banana bread, tiramisu, toate făcute în așa fel încât să poată fi mâncate atât de adulți, cât și de copii, cu ingrediente cât mai sănătoase și pline de vitamine. În final, Miruna poate face pe plac oricui, căci știe să pregătească și platouri cu brânzeturi, apă infuzată, smoothie, shot-uri de ghimbir, vită cu legume la cuptor, mâncare de cartofi dulci cu piept de pui, griș cu lapte, paste cu dovlecel, supă de conopidă cu somon și supă de linte, spanac și lapte de cocos.

    Astfel, cine dorește să scape de stres, să fie mult mai organizat și să aibă mai mult timp pentru bebe, poate să îi trimită un simplu mesaj Mirunei și ea vă va ajuta să economisiți timp, să aveți frigiderul plin și să fiți scutiți de curățenia de după gătit. Ca să nu uit… Ea are și o pagină de Facebook, Select baby food și puteți să faceți comenzi și acolo, tot printr-un mesaj.

     

     

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    2 + 0 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

    Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.