Un an de zile și 130 de kilograme. Românii, fruntașii Europei la cumpărat și aruncat mâncare
Un român aruncă, zilnic, la gunoi aproape jumătate de kilogram de mâncare. Aşa se face că la final de an, mâncarea risipită de fiecare dintre noi ajunge spre 130 de kilograme. Cea mai multă cantitate aruncată este chiar în această perioadă. Firmele de salubritate ridică mii de tone de mâncare şi nu vorbim aici doar de resturi.
Dintre cetățenii Uniunii Europene, românii alocă cea mai mare parte din venituri pentru mâncare. Dar sunt și cei care aruncă cele mai multe alimente. Toți specialiștii atrag atenția că vârful risipei este în perioada sărbătorilor de iarnă.
Primul sfat. Atunci când mergem la cumpărături să stabilim un meniu pentru următoarele zile. Apoi, să ținem cont de numărul celor care vor fi la masă. Neapărat să ne asigurăm că nu punem în coș ceva ce avem deja acasă, în frigider sau debara.
Adina Rusu – nutriționist: Ideal ar fi ca produsele care nu țin foarte mult, nu rezistă foarte mult în frigider să fie achiziționate în cantități mici. De exemplu, legumele proaspete, salata verde ar trebui să fie achiziționate în cantități care să ne ajungă pentru una, două mese.
E important sa ne uităm și la termenul de valabilitate și să calculăm cu atenție cantitățile necesare.
Citește continuarea aici
Comentariile portalului
ce asociatie care si unde ; asociatia cu frati nostri de scandal ; ca a; lceva ce ; principiul ; daca nu existau uni nu erau alti ; dar voi stelisti pana la moarte
De ce l-am mai împușcat, în decembrie 89, pe Realesu?
O distincție importantă, știrile sfinte și comentariile libere care se bazează pe știri corecte... dar cine mai ține cont de ele, când „știrile” sunt impregnate de opinii, comentarii ș (...)