sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Un aliment va înregistra o scădere a prețului la raft de până la 25%

  de - | 19 februarie 2023, 7:11 PM | Naţional

  0

  Unul dintre cele mai consumate produse alimentare se va ieftini semnificativ în perioada următoare, înregistrând o scădere cu 25% a prețurilor la raft, potrivit specialiștilor din piață.

  Preţul laptelui în magazine urmează să scadă cu până la 25%, a anunţat patronatul din industrie, argumentând că furnizorii au redus preţurile pentru hipermarketuri, după ce vânzarile s-au prăbuşit din cauza scumpirilor.

  În acelaşi timp, fermierii fac un apel disperat la autorităţi să oprească importurile de lapte din Ucraina care îi aduc în pragul falimentului.

  Fermierii trag un semnal de alarmă în ceea ce privește prețul laptelui vândut către procesatori, care a scăzut dramatic.

  De partea cealaltă, reprezentanţii patronatului din domeniu spun că de acum încolo ne putem aştepta la o scădere a preţului laptelui din cauza cantităţilor mari de pe piaţă. Deja contractele au fost negociate cu magazinele.

  „În octombrie, s-a atins pragul între preţuri, costuri şi puterea de cumpărare, a fost un moment critic. În decembrie, toţi furnizorii trebuiau să refacă contractele şi să renegocieze.

  Vă spun sincer că furnizorii au redus preţul către comericanţi cu 10%-15% şi a apărut un război al promoţiilor Black friday permanent care s-a întins şi pe 2023.

  În ianuarie, furnizorii au mai cedat încă 10% pentru că s-au mai redus şi costurile la materie primă, pentru că s-au acumulat stocuri în toată Europa„, a declarat pentru Antena3 Dorin Cojocaru, preşedinte, Asociaţia Patronală Română din Industria Laptelui – APRIL.

  Vânzările de produse lactate s-au prăbuşit după scumpirile din ultimele luni. Preţul celui mai ieftin sortiment de lapte a ajuns aproape 10 lei.

  Mai multe detalii AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.