vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Un 2021 dezastruos pentru Huawei, scădere de peste 81% a livrărilor de telefoane

  de Special Arad | 16 februarie 2022, 11:17 AM | IT

  0

  (foto: Huawei)

  Poate că dacă ne forțăm puțin, ne amintim că în 2020 Huawei a reușit să termine ca al treilea producător de smartphone-uri din lume. Inclusiv cu filiala sa de atunci Honor, compania Huawei a livrat 188,5 milioane de smartphone-uri în întreaga lume în acel an. Acest număr a pus compania Huawei pe locul trei mondial, după Apple (207,1 milioane) și Samsung (255,6 milioane).

  În 2019, Huawei a livrat 240,6 milioane de telefoane, ceea ce a plasat-o pe locul al doilea peste Apple dar sub Samsung. Ultimele două au livrat 198,1 milioane și, respectiv, 298 milioane de telefoane. La mijlocul acelui an, SUA, invocând motive de securitate, au plasat Huawei pe lista de entități indizerabile, împiedicând producătorul să acceseze lanțul său de aprovizionare din SUA fără permisiunea Departamentului de Comerț.

  Fiind inclusă pe lista de entități, Huawei nu a putut folosi aplicațiile Google pentru versiunile sale globale de smartphone Conform PhoneArena, acest lucru a lăsat Huawei fără acces la versiunea de Android a serviciilor mobile Google și nu a putut include aplicații Google precum Hărți, Magazin Play și altele. Asta nu a contat prea mult în China, deoarece majoritatea aplicațiilor Google sunt oricum interzise în țară. Dar a existat un impact negativ asupra numărului de unități de vânzări ale versiunilor globale ale telefoanelor Huawei, care în mod normal aveau aplicații Google.

  Apoi, a început declinul pentru Huawei. Anul trecut, încercând să-și filiala Honor de sub aceleași interdicții din SUA, a vândut Honor unui consorțiu pentru peste 15 miliarde de dolari. În acest fel Honor a putut să folosească aplicațiile și software-ul Google, permițând telefoanelor Honor să fie alimentate de procesoare 5G de ultimă oră.

  În 2021 Huawei a căzut și mai jos în privința livrărilor de smartphone-uri. Conform datelor publicate de compania de cercetare de piață Omdia , numărul de telefoane livrate de Huawei în 2021 a scăzut cu 81,6%, până la 35 de milioane de unități. Cota de piață a Huawei la nivel mondial a scăzut de la 15% în 2020 la doar 3% în 2021.

  Piața mondială este condusă în continuare de Samsung cu livrări în 2021 de 271,5 milioane de telefoane. Noile telefoane pliabile Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3 s-au vândut foarte bine la nivel global și au avut o contribuție importantă la scorul Samsung. Apple este pe locul doi cu 236,2 milioane de telefoane iPhone livrate anul trecut. Xiaomi a fost al treilea după expedierea pe piață a 190,2 milioane de telefoane anul trecut.

  Vivo și Oppo au avut practic aceleași numere, 134,2 milioane, respectiv 134,1 milioane. Realme cu 58,1 milioane de telefoane livrate și Motorola cu 48 de milioane de telefoane în 2021 au ocupat următoarele locuri.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.