marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Ultimul ziar independent din Rusia, Novaia Gazeta, și-a suspendat activitatea la presiunile Kremlinului

  de - | 28 martie 2022, 6:50 PM | Internaţional

  1

  Novaia Gazeta, ultimul ziar independent din Rusia, a anunțat luni că își suspendă activitatea până la încheierea „operațiunii militare speciale” din Ucraina, relatează Interfax, citat de HotNews.

  „Am primit un alt avertisment de la Roskomnadzor (n.red. – Serviciul Federal de Supraveghere a Comunicațiilor, Tehnologia Informației și Mass-Media). După aceea, suspendăm publicarea ziarului pe site, în rețele și pe hârtie – până la finalul «operațiunii speciale pe teritoriul Ucrainei». Cu stimă, redacția Novaya Gazeta” – este ultimul mesaj pe site-ul publicației, novayagazeta.ru.

  Noul avertisment a venit astăzi după ce Roskomnadzor a avertizat oficial Novaia Gazeta marțea trecută că în unul din articolele publicate pe site-ul său se face referire la un ONG catalogat de Moscova ca fiind „agent străin”, fără ca acesta să fie marcat ca atare în material.

  Rusia are o listă oficială cu organizațiile, canalele media și jurnaliștii pe care îi cataloghează drept „agenți străini”. Toate articolele care fac referire la acestea trebuie să conțină un avertisment care să menționeze că opinia exprimată este a unor „agenți străini”.

  Roskomnadzor a anunțat de asemenea că „a amintit” ziariștilor de la Novaia Gazeta că emiterea mai multor astfel de avertismente într-un an ar putea duce la închiderea publicației, scrie hotnews.ro.

  „Nu există altă soluţie. Pentru noi şi, ştiu, pentru voi, aceasta este o decizie teribilă şi dureroasă. Dar trebuie să ne protejăm unii pe alţii”, a transmis cititorilor într-un comunicat redactorul-şef al ziarului, Dmitri Muratov, laureat al premiului Nobel pentru Pace în 2021, potrivit Digi24.

  De la declanşarea invaziei din Ucraina la 24 februarie, site-urile multor mass-media ruse şi străine au fost blocate. Novaia Gazeta era ultimul bastion al presei libere rămase active în Rusia.

  Anunțul ziarului pe site, tradus în engleză prin Google:

  Novaia Gazeta ENG

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.