luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ultimele negocieri înainte de greva generală din spitale

  de Special Arad | 2 mai 2018, 8:14 AM | Naţional

  0

  Ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, ar putea avea miercuri o întâlnire cu reprezentanţii sindicatelor din domeniul sanitar, pentru a discuta despre scăderile salariale apărute în urma aplicării Legii salarizării, scrie Realitatea.net.

  Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea s-a întâlnit în ultimele luni de 28 de ori cu sindicatele pentru a identifica soluţii la problema scăderilor salariale. Cu toate astea, greva generală din spitale pare inevitabilă.

  Sistemul de Sănătate este la un pas de colaps. Protestele au continuat săptămâna trecută în multe spitale din ţară, iar sindicaliştii au anunţat că vor declanşa greva generală pe data de 11 mai.

  „Miercuri, 2 mai, mă întâlnesc cu sindicatele. Prim-ministrul a format acel grup de lucru, alcătuit din manageri ai diverselor instituţii din subordinea comunităţilor locale sau a Ministerului Sănătăţii, care au prezentat un set de propuneri – nu vreau să le spun acum – şi care vor putea rezolva parţial, prin lege, partea de suplimentare a celor care au pierdut în urma aplicării legii. În toată această perioadă, am discutat cu foarte mulţi manageri. Da, există această constrângere din lege. Dar unii au găsit soluţii, alţii vor aplica soluţiile pe care le-am propus inclusiv eu, în calitate de ministru. Nu dorim să fie scăderi salariale”, a afirmat ministrul, după ce a vizitat Spitalul din Pucioasa.

  Citește continuarea pe Realitatea.net

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.