luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Ultima repetiție înainte de Antalya: UTA – Crișul Chișineu Criș 3-1

  de Lucian Dănilă | 31 ianuarie 2020, 4:58 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  UTA a jucat ultima partidă test înainte de plecarea în cantonamentul de pregătire centralizată din Antalya – Turcia. După victoriile cu echipa U19 a clubului (7-0) și cu Progresul Pecica (5-1), în această dimineață adversari au fost jucătorii echipei Crișul Chișineu Criș, locul 3 în Seria 4 a L3.

  Prima repriză a fost dominată autoritar de UTA, dar „Știli” Abrudean și-a așezat foarte bine în teren jucătorii și după mai bine de 40 de minute scorul era același de la startul jocului: 0-0. Atunci când apărarea celor de la Crișul a fost depășită, Zamfir a intervenit salvator la execuțiile lui Ursu. Și totuși, UTA a intrat cu un avantaj de două goluri la vestiare. Același Ursu a deschis scorul în minutul 44 cu un șut din fața porții, iar peste numai un minut, tot Ursu avea să fie faultat în careu de Alin Pavel și penalty-ul a fost transformat de Romario Moise.

  Balint era puțin iritat la pauză. „Construim atât de bine până în careu, dezvoltăm jocul, pasăm, alergăm, și când să o băgăm în poartă…”, spunea antrenorul care a dus UTA pe primul loc după prima parte a campionatului.

  IMG 4293

  După pauză, Gyuszi Balint a schimbat liniile, iar Abrudean a recurs și el la câteva schimbări. La Crișul a intrat și atacantul Modan, un jucător care a pus unele probleme defensivei arădene. La doar cinci minute după reluarea jocului, Ciucur a marcat cu un șut la colțul lung care a făcut imposibilă intervenția lui Rafi Zamfir.

  Crișul a marcat golul de onoare prin Codrea, în minutul 70, care a fructificat un penalty dictat după o intervenție neregulamentară a lui Vulturar asupra lui Modan în careul echipei UTA.

  A fost o repetiție bună pentru ambele echipe, UTA arătând un progres din punct de vedere fizic. A fost, totodată, ultimul meci amical jucat de UTA la Arad până la restartul Ligii a 2-a, gruparea antrenată de Balint urmând a mai susține meciuri de verificare doar în Antalya.

  La meci a asistat și Cipri Rus. Atacantul echipei UTA și-a revenit după varicelă și de câteva zile se antrenează împreună cu echipa. „Au fost cele mai grele zile din viața mea. Este o boală insuportabilă”, spune Cipri.

  Fotbaliștii arădeni pleacă duminică dimineață spre Turcia, urmâînd a se întoarce la Arad sâmbătă, 15 februarie.

  IMG 4365

  În Antalya, UTA are următorul program de meciuri amicale:

  miercuri, 5 februarie, ora 17:00 UTA – Racing Union (Luxemburg)

  sâmbătă, 8 februarie, ora 11:00 UTA – Yenysey Krasnoyarsk (Rusia, Liga 2)

  miercuri, 12 februarie, ora 11:00 UTA – Arsenal Tula (Rusia, Liga 1)

  vineri, 14 februarie, ora 17:00 UTA – Vorslka Poltava U21 (Ucraina)

  UTA Arad – Crișul Chișineu Criș 3-1 (2-0)

  UTA: Iacob – Tomozei, Crișan, Melinte, Simo – Hrezdac, Moise – Oroian, Miculescu, Ursu – Buhăcianu. Repriza a doua: Bolboașă (min. 75 Opric) – A. Rus, Ilie, Pașcu, Ciucur – Vulturar, Isac – Gavrilă, Puşcaş,Bustea – Ioniţă.

  Crișul: Zamfir – Onuțan, Sabău, Nistor, Suslak – Piț, Ember (46 Jichici), Pavel (46 Teședan) – Balla (46 Clej), M. Codrea, Ciornei (46 Modan).

  Arbitri: Ionuț Nicoraș – Alina Mihoc, Alexandru Rancea

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.