ULAL: „Arădenii ar putea plăti 434,74 lei per gigacalorie”

  de Special Arad | 2 November 2021, 10:44 AM | Știri Arad | Topic special

  3

  imagine cu rol ilustrativ

  Comunicat. „După ce Autoritatea Națională de Reglementare în Energie a aprobat scumpirea gigacaloriei livrate de toate CET-urile din țară, CET Arad va livra gigacaloria cu o majorare de 95%, de la 163,51 la 318,25 lei. Acesta nu este, însă, prețul final plătit de populație, ci reprezintă doar prețul la care centrala livrează agentul termic. La acest preț se adaugă tarifele de transport și distribuție. La această ora dacă prețul plătit de populație subvenționat rămâne 280 lei, la care se adaugă actuala scumpirea de 154,74 lei, arădenii ar putea plăti 434,74 lei per gigacalorie. Un preț foarte mare pentru cei care nu au părăsit încă sistemul centralizat. Oficial nu a fost comunicat nici un proiect de hotărâre privind majorarea prețului la gicalorie. O majorare pentru orice segment din prețul total trebuie să fie dezbătută și votată de CLM .

  Dacă în anul 2010 Aradul avea racordate peste 46.000 apartamente și Cet-ul livra aproximativ 250.000 gigacalorii astăzi consumul este la un sfert fața de consumul anului 2010. La acest moment sunt proprietari de apartamente care se deconectează de la sistemul centralizat . Săptămâna trecută a început livrarea agentului termic în municipiul Arad, mai mulți președinți ne-au informat că  temperatura înregistrată a agentului termic livrat  este  sub parametrii contractuali,  astfel că la unele blocuri agentul termic la intrare în bloc înregistra  doar 37 de grade, 34 de grade si chiar 29 de grade.

  Ulal Arad a sesizat deja instituția prefectului cu privire la încalcarea legii de catre administrația locală și a furnizorul de energie termică privind livrarea căldurii către utilizatori.

  De-a lungul anilor aradenii au plătit incompetența unei administrare dezastroasă, a unui CLM iresponsabil, prin tarife uriașe la utilitățile publice,taxe și impozite. Începând cu 2010, administrația locală nu a dorit să facă nimic în sensul de a îmbunătăți nivelul de trai al arădenilor, au fost jecmăniți prin majorarea tarifelor la toate utilitățile publice, apă și canalizare,căldura și apă caldă, salubritate și pe indemnizați către asociațiile de dezvoltare intercomunicare, care nu au dezvoltat nimic în folosul lor. Administrația locală știa de mult timp ce se întâmpla  în Arad cu furnizarea agentului termic numai dacă ar fi citit presa, să nu mai amintim despre dezbaterile publice promovate  de ULAL Arad  de-a lungul anilor, care a venit cu propuneri,soluții și specialiști încă din anul 2012.

  Cât de prost a fost administrată centrala termică arădeană care după divizare a pierdut  producția Cet S.A,  și a ajuns  în situația de a fi  la mâna unui privat care acum  produce energie electrică și agent termic către populație și care în scurt timp probabil v-a prelua și transportul și distribuția în final. În decursul acestor ani actualul primar a ocupat funcția de prefect și viceprimar al acestui municipiu!”, transmit reprezentanții ULAL Arad.

   

  Citește și: ANRE a aprobat scumpirea gigacaloriei. Aradul, printre orașele cu cele mai mari creșteri din țară – Special Arad

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.