duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  ULAL Arad sfătuiește asociațiile de locatari să facă demersuri împotriva cablurilor lăsate de izbeliște

  de Special Arad | 13 februarie 2022, 1:00 PM | Știri Arad

  2

  Comunicat. Uniunea Locală a Asociațiilor Locative (ULAL) Arad atrage atenția asupra problemei care a ajuns să fie modul în care sunt montate cablurile și echipamentele firmelor de telecomunicații în municipiu.

  „De mulți ani, asociațiile de proprietari din municipiul și județul Arad se confruntă cu tonele de cabluri și echipamente dezafectate și abandonate sau amplasate ilegal și inestetic de către furnizorii de servicii de telecomunicații (televiziune, telefonie, internet), pe părțile comune (casele scărilor, holuri) din interiorul condominiilor, în special pe fațada acestora și sub privirea unei administrați indiferente. Începând cu luna octombrie 2021, ULAL Arad împreună cu președinții unor asociații de proprietari am demarat o acțiune comună notificând prin avocați, furnizorii de echipamente de telecomunicații (televiziune, telefonie, internet), și iată că au aparut primele rezultate pozitive. Furnizorii au trecut la ridicarea echipamentelor abandonate, nefuncționale și au procedat la repararea deteriorărilor produse de montajul acestora pe spațile comune a blocurile respective. De asemenea acești furnizorii au fost somați și de către Poliția Locală (în sfârșit) și obligați să intre în legalitate. ULAL Arad acordă suport juridic și sfătuiește președinți de asociatii să facă demersurile legale pentru ca acești furnizori să intre în legalitate în raport cu asociațiile de proprietari și în conformitate cu prevederile Legii nr. 50/29/07/1991 (**republicată**), privind autorizarea executării lucrărilor de construcții astfel:

  (3^1) Autorizațiile de construire pentru instalarea rețelelor de comunicații electronice, precum și autorizațiile de construire pentru instalarea infrastructurilor fizice necesare acestor rețele se emit cu respectarea normativelor tehnice prevăzute de legislația privind regimul infrastructurii fizice a rețelelor de comunicații electronice, precum și, după caz, pe baza normativelor tehnice privind proiectarea și realizarea construcțiilor pe care se amplasează acestea”, transmite președintele ULAL Arad, Dorina Lupșe.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.