marþi, 28 mai, 2024

Special Arad Logo

  UEFA a suspendat procedura împotriva echipelor din proiectul Super Ligii

  de - | 9 iunie 2021, 10:01 PM | Sport

  0

  foto: Sky Sports

  Comisia de apel a UEFA a decis miercuri să suspende „până la noi ordine” procedura deschisă împotriva lui Real Madrid, FC Barcelona şi Juventus Torino, cele trei cluburi care nu au renunţat la efemerul proiect al unei Super Ligi europene private, potrivit agerpres.ro.

  Cele șase cluburi engleze care au acceptat în secret să joace într-o Superligă Europeană (ESL) vor plăti suma de 22 de milioane de lire sterline către Premier League. Cifra a fost anunțată într-o declarație comună de Premier League și Asociația de Fotbal, miercuri după-amiază, relatează skysports.co.

  Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United și Tottenham au acceptat, de asemenea, o amendă suplimentară de 25 de milioane de lire sterline și o posibilă deducere de 30 de puncte pentru orice tentativă similară în viitor, potrivit mediafax.ro.

  „Cele șase cluburi implicate în propuneri de formare a Superligii Europene au recunoscut astăzi încă o dată că acțiunile lor au fost o greșeală și și-au reconfirmat angajamentul față de Premier League și viitorul fotbalului englez”, se arată în comunicat.

  „Ca un gest de bunăvoință, cluburile au convenit în mod colectiv să aducă o contribuție de 22 de milioane de lire sterline către Premier League, care va fi direcționată către îmbunătățirea fotbalului englez, inclusiv către noi investiții, către sprijinirea fanilor și a fotbalului juvenil și spre programe comunitare.

  „Mai mult, cluburile au fost de acord să sprijine modificările regulilor, astfel încât orice acțiuni similare în viitor să ducă la o deducere de 30 de puncte.

  Fiecare dintre cele șase cluburi va fi, de asemenea, supus unei amenzi suplimentare de 25 de milioane de lire sterline, în cazul unei noi abateri.

  Citește continuarea pe stiripesurse.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.