joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  UEFA a schimbat gazda: „Final 8” din Champions League se va disputa la Lisabona!

  de Lucian Dănilă | 8 iunie 2020, 12:11 PM | Sport

  0

  UEFA schimbă gazda turneului final al Champions League de la Istanbul, alegând Lisabona, capitala Portugaliei, în dauna orașelor Frankfurt sau a Moscovei. Informația din Bild urmează să fie confirmată pe 17 iunie.

  „Lisabona bate Frankfurtul și se revanșează pentru duelul Benfica – Eintracht, din ediția trecută a Europa League!”, e anunțul tabloidului Bild, ce a aflat că UEFA a făcut alegerea orașului unde se va muta turneul final al Ligii Campionilor, scrie gsp.ro.

  Capitala lusitană a fost preferată dintr-o listă pe care au intrat Frankfurt și Moscova.

  Motivele preferinței forului de la Nyon și ale deciziei ce se va oficializa pe 17 iunie:

  1. Portugalia nu mai are echipă în competiția ajunsă la ultimele patru partide retur din „optimi”, în timp ce formațiile din Bundesliga ar fi beneficiat de avantajul de gazdă începând din „sferturi”.
  2. Lisabona are infrastructură mai bună (trei stadioane de top) și satisface condițiile fiscale dorite.
  3. Și situația sanitară prezintă o evoluție favorabilă, pandemia de coronavirus intrând sub control.

  După încheierea campionatelor, Liga va intra în scenă pe 4/5 august. Iar pentru a scurta turneul, programat inițial la Istanbul (a renunțat la organizare în condițiile interzicerii fanilor), se continuă cu „Final 8” și partide în manșă unică în „sferturi” și semifinale.

  Meciul pentru cupa cu urechi mari va avea loc pe „Estádio da Luz”, de 65.647 de locuri, care pierduse finala cu „Atatürk Olympic”.

  UEFA profită de infrastructura oferită de Da Luz (64.000 locuri) și José Alvalade (40.000), arene de 4 stele separate de 2 km (echipele se pot antrena și în baza lui Belenenses). Și plănuiește să împartă egal „sferturile” și semifinalele, meciul pentru trofeu fiind pe stadionul Benficăi. Turneul ar putea fi condensat în doar 11-12 zile, cu campioana stabilită, eventual, pe 22 în loc de 29 august, scrie gsp.ro.

  Optimile Ligii Campionilor

  Borussia Dortmund – PSG 2-1, 0-2

  ATALANTA – Valencia 4-1, 4-3

  ATLETICO MADRID – Liverpool 1-0, 3-2 (d.prel.)

  Tottenham – LEIPZIG 0-1, 0-3

  Real Madrid – Manchester City 1-2

  Chelsea – Bayern Munchen 0-3

  Lyon – Juventus 1-0

  Napoli – Barcelona 1-1

  *echipele scrise cu majuscule s-au calificat în sferturi

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.