miercuri, 4 octombrie, 2023

Special Arad Logo

  UE a amendat cu 1.3 miliarde de dolari Meta, compania care deține Facebook, pentru încălcarea GDPR

  de - | 27 mai 2023, 6:44 PM | Internaţional

  0

  Autoritățile de reglementare a protecției datelor din Uniunea Europeană au amendat compania Meta cu 1.3 miliarde de USD pentru transferul datelor personale ale utilizatorilor din UE în SUA și obligă compania ce deține Facebook să șteargă datele stocate și procesate ilegal, până în octombrie 2023, potrivit dnsc.ro.

  Decizia se aplică datelor precum nume, adrese de e-mail și de IP, istoric de vizualizare, date de localizare geografică și alte informații pe care Meta le folosește pentru anunțurile online direcționate.

  Amenda de 1.3 miliarde de USD este cea mai mare de la intrarea în vigoare a regimului strict privind confidențialitatea datelor în Uniunea Europeană, din urmă cu 5 ani. Meta a indicat că intenționează să atace hotărărea, numind amenda „nejustificată și inutilă” și a menționat că există „un conflict fundamental de legi” între regulile din SUA privind accesul la date și drepturile europene la confidențialitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.