UDMR cere anularea protocolului MAI-BOR: „Măsurile pentru Paştele ortodox sunt discriminatorii“

  de Special Arad | 15 aprilie 2020, 9:44 AM | Politikos | Recomandările editorilor

  1

  imagine cu rol ilustrativ

  UDMR contestă decizia luată de ministrul de Interne Marcel Vela privind împărţirea luminii de Înviere la casele credincioşilor, cu ajutorul poliţiştilor.

  UDMR critică, la fel ca USR, măsura luată de ministrul Vela prin care lumina de Înviere va fi împărţită ortodocşilor de patrule de poliţie, informează adevarul.ro.

  „Prin noile decizii anunţate, ministrul de Interne se pregăteşte, practic, să anuleze toate rezultatele obţinute până în prezent prin introducerea măsurilor de prevenire şi combatere a epidemiei. Marcel Vela ignoră starea de urgenţă declarată de preşedinte, măsurile de sănătate publică impuse de propriul Guvern şi pune, astfel, în pericol toată ţara şi siguranţa populaţiei. În mod cert, relaxarea restricţiilor este extrem de periculoasă din perspectiva sănătăţii publice şi – după toate previziunile – ar avea drept consecinţă o creştere drastică a numărului de infecţii şi decese.

  De asemenea, acordul dintre MAI şi BOR ar diminua eforturile din ultimele luni ale unei ţări care se pregăteşte să se redreseze economic în această situaţie de o gravitate fără precedent. Aceasta ar însemna prelungirea stării de urgenţă, menţinerea măsurilor restrictive şi întârzierea reluării activităţilor economice.

  Totodată, considerăm că această măsură este discriminatorie faţă de credincioşii de rit catolic şi protestant. Este cu atât mai regretabil acum, când solidaritatea socială şi responsabilitatea reciprocă trebuie să fie definitorii.

  Solicităm premierului să nu susţină acest demers şi să ceară ministrului de Interne anularea documentului.

  Considerăm că nu există nicio justificare pentru o astfel de măsură acum, la o lună după declararea stării de urgenţă şi în momentul prelungirii acesteia.

  Paşte binecuvântat tuturor! Sperăm că, pentru binele lor şi al familiilor, dar şi pentru al oamenilor din toată ţara, prietenii noştri ortodocşi vor înţelege că vârful epidemiei abia acum urmează, iar prin relaxarea restricţiilor nu se va ajunge decât la agravarea situaţiei. Prin urmare, îi rugăm să rămână şi să sărbătorească acasă!“, a transmis UDMR pe pagina sa de Facebook.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.