Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, prezentă în Clasamentul Universităților Românești 2022

  de Special Arad | 25 November 2022, 4:30 PM | Educaţie

  1

  Asociația AD Astra a dat publicității clasamentul universităților din România. Din cele 97 de universități publice și private din România, doar 31 apar în Metarankingul Universitar 2022. Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad ocupă poziția 14.
  Pe aceeași poziție s-au clasat: Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară București, Universitatea din Pitești, Universitatea Titu Maiorescu, Universitatea, Valahia din Târgoviște, Universitatea Maghiară Sapientia din Transilvania, Universitatea Tehnică de Construcții București.
  Primele trei universități din țară sunt: Universitatea Babeș Bolyai Cluj Napoca, Universitatea din București și Universitatea Politehnică din București.
  „Faptul că suntem prezenți în acest clasament ne bucură și ne obligă să muncim mult pentru a ne situa pe o poziție superioară. Unul din principalele criterii luate în calcul a fost prezența în metarankingurile internaționale. Este foarte importantă vizibilitatea în mediul academic internațional și ceea ce îți aduce cea mai mare vizibilitate este activitatea de cercetare. Vom susține în continuare munca echipelor de cercetători pentru că rezultatele lor pot propulsa universitatea noastră mai sus, în clasamentele universitare internaționale” a declarat rectorul UAV, Ramona Lile.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Serioasă,,avansare”! Anul trecut(2021)aveați 1PUNCT(din 20 ale primului loc(UBB),alături de cele 9 universități OCUPANTE A ULTIMULUI LOC DIN CLASAMENT! Acum(2022) sunteți tot în grupul,,fruntașelor din coada clasamentului”(nu mai sunt 9 ci doar…8)! LAUDE MĂREȚE SI MERITATE.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.