joi, 30 mai, 2024

Special Arad Logo

  Update O parte din podul Kerci din Crimeea s-a prăbușit în urma unei explozii. Ucraina transmite că este „doar începutul” | VIDEO cu momentul exploziei

  de - | 8 octombrie 2022, 9:17 AM | Internaţional

  0

  Potrivit Ria Novosti, explozia s-a produs în jurul orei 6.00, pe ramura de cale ferată a Podului Crimeei (Kerci). Imaginile surprinse arată un tren în flăcări pe acesta. Sursa citată mai spune că arcadele de susținere ale podului nu ar fi fost afectate, dar imaginile arată că podul rutier s-a prăbușit.

  Podul are o lungime de 18 km pe secțiunea de cale ferată și de 17 km pe cea rutieră. De la începutul războiului, majoritatea echipamentelor militare și a forțelor destinate frontului din sudul Ucrainei au fost aduse pe acest pod, prin Crimeea, către regiunea Herson. Importanța sa este așadar una strategică atât pentru Crimeea, cât și pentru front. La două ore după explozie și prăbușirea podului rutier, autoritățile ruse au anunțat redeschiderea liniilor de feribot, între Crimeea și Rusia, informează biziday.ro.

  UPDATE

  Consilierul prezidențial ucrainean Mihailo Podoliak a comentat sâmbătă incidentul de la podul care leagă Crimeea de Rusia, afirmând că este doar „începutul”, fără însă să afirme direct că Ucraina stă în spatele exploziei, transmite agenția Reuters, citată de Libertatea.

  Două videoclipuri publicate și pe conturi ruse de Telegram, dar și în presa de la Moscova, arată momentul exploziei, surprins de camere de supraveghere.


  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.