vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Ucraina, câştigătoarea Eurovision 2022. Pe ce loc s-a clasat România

  de - | 15 mai 2022, 9:16 AM | Internaţional | Muzică

  2

  (foto: captură video)

  Ediţia Eurovision Song Contest 2022 de la Torino a fost câştigată de Ucraina, reprezentată de trupa Kalush Orchestra cu melodia „Stefania”, care a primit din partea publicului 439 de puncte, şi un total de 631 de puncte. În prima semifinală a competiţiei, reprezentanţii Ucrainei au făcut ca toată sala să aplaude în picioare.

  În acest an, Ucraina a avut cel mai puternic sprijin. Nu doar locuitorii din alte ţări au votat pentru Ucraina, ci şi migranţii care au fost nevoiţi să-şi părăsească casele din cauza războiului declanşat de Rusia. De altfel, votul telespectatorilor a răsturnat votul juriilor naţionale. Ucraina a beneficiat de sprijinul cel mai puternic al telespectatorilor (439 puncte), urmată de Republica Moldova (239 puncte) şi Serbia (225 puncte).

  În ceea ce privește România, țara noastră s-a clasat, în urma votului juriilor pe locul 21 (12 puncte) și a obținut prin votul telespectatorului 53 de puncte. Clasamentul final a plasat România pe locul 18.

  sursa: adevărul.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Un rezultat penibil. De tot rasul! Am toata simpatia pentru victimele nevinovate ale razboiului din Ucraina, dar de aici pana la a-i face pe ucraineni sa para cantareti perfecti, artisti perfecti, fara pata si fara de prihana e cale foarte lunga, dar din pacate traim in era corectitudinii politice cand negru nu mai e negru, iar victima unei batai trebuie sa castige un concurs de frumusete, chiar daca are toti dintii sparti si fata tumefiata.

   +3 voturi
   +1
   -1
   • Te înșeli amarnic. Eurovision nu are nimic în comun cu „Perfecțiunea”. Actualul vot popular a fost și va fi un vot bazat pe sentimentele ce le resimt telespectatorii vizavii de o piesă anume, într-un context social de moment. La acesta se adaugă și voturile celor ce indiferent de piesă votează întotdeauna pe bază de apartenență națională. … și mai este și o chestiune de educație/cultură muzicală. Dar aceste criterii le-am dat doar ca exemplu, fiindcă de la caz la caz, acestea se schimbă. Emoția provocată de piesă în rândul telespectatorilor provenind din culturi muzicale diferite, rareori a fost cauza victoriei piesei celei mai bune. Pe vremuri când doar juriile naționale de „experți” votau, a fost o perioadă în care câștigau grupuri sau soliști, ce ulterior își croiau cariere internaționale. Un ex. ABBA.

    0 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.