Uciderea unei românce în Italia a „aprins” presa italiană: „E vina ei, nu-i aşa?”

  de - | 10 noiembrie 2018, 12:06 PM | Internaţional

  1

  (foto: www.nextquotidiano.it )

  Mai mulţi jurnalişti din Italia au reacţionat dur după ce o femeie în vârstă de 32 ani, de naţionalitate română, a murit în chinuri groaznice, pe patul de spital, soţul italian, în vârstă de 48 ani, dându-i foc în locuinţă.
  Jurnalista RAI Valeria Collevecchio a postat, conform Rotalianul, următorul mesaj: „Se numea Violeta Senchiu. Era româncă. Avea 32 de ani. Avea şi trei copii. Partenerul său, un italian, da, da, un italian, din cei care sunt „înaintea tuturor” (referire la espresia utilizată de Matteo Salvini în campania electorală: „Prima gli italiani” – n.r.) i-a dat foc, a ars-o de vie cu trei canistre de benzină. A murit după ore de suferinţă insuportabilă. Nu există articole de investigaţie prin ziare. Nicio echipă de televiziune nu a mers la faţa locului, la Sala Consilina, unde a avut loc crima. Nici o floare adusă de vreun ministru. Niciun tweet. Niciun marş al organizaţiei Forza Nuova“. Un alt jurnalist remarcă, pe left.it, citat tot de publicaţia românilor din Italia, Rotalianul, aceeaşi atitudine condamnabilă: „Nu sunt flori în faţa casei unde a fost ucisă Violeta, doar două sticle cu apă folosite pentru a-i uşura durerea în timp ce se aştepta ambulanţa şi o lumânare. O lumânare care nu a fost niciodată aprinsă. Ştirile din acea zi s-au încheiat în linişte: o întrerupere de electricitate, un furt dintr-o gară, un accident, o femeie arsă. Nimic – marşuri dedicate Violetei, nici discuţii ideologice în TV pe tema violenţei împotriva femeilor, nici exteriorizări publice a durerii subite de comunitate în urma tragediei. Un singur lucru este sigur: sunt femei care continuă să fie ucise! (…) La urma urmei, dacă ar fi rămas în ţara ei, nu i s-ar fi întâmplat nimic. E vina ei, nu-i aşa?”, scrie Giulio Cavalli, pe site-ul left.it, în timp ce alţi italieni îşi amintesc şi ei de replicile dure ale politicianului Matteo Salvini rostite cu alte ocazii, dar absente în acest caz.

  „Se numea Violeta Senchiu. De ce Salvini nu spune nimic despre ea?”, se întreabă jurnaliştii site-ului itialian, citat de Rotalianul, amintindu-şi totodată că în cazul bărbatului român care a violat o femeie la Florenţa, în luna septembrie a acestui an, Matteo Salvini spunea: „O bestie, trebuie castrat!”, iar despre violenţele pe care un tânăr egiptean în vârstă de 20 de ani le-a făcut împotriva unui femei de 52 de ani din Grosseto, Salvini cerea: „o pedeapsă exemplară şi apoi expulzarea” deoarece „unii viermi trebuie să înţeleagă că distracţia s-a terminat!”. „Anumiţi viermi, nu toţi. Doar cei de origine străină?“, este concluzia celor impresionaţi cu adevărat de drama româncei.

  Sursa: Adevărul

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.