Uber, amenințat de Apple cu ștergerea aplicației din App Store, deoarece spiona clienții

  de - | 26 April 2017, 9:30 PM | Internaţional | IT

  0

  Uber a fost acuzată că își spionează utilizatorii chiar și când nu folosesc serviciile sale, iar situația a fost atât de tensionată încât Apple a amenințat că îi va șterge aplicațiile din magazinul său online, relatează Vocea.biz, citând The New York Times.

  Mai exact, Uber a încercat să păcălească Apple și, din această cauză, Tim Cook, directorul general al gigantului american, l-a chemat la o discuție în campusul Apple pe Travis Kalanick, fondatorul și directorul executiv al Uber.

  Cu alte cuvinte, Uber identifica fiecare utilizator de iPhone care utiliza serviciile și aplicațiile sale folosind o bucată de cod-sursă. Această tehnică se cheamă “fingerprinting”, adică ”amprentare”. Dar această tactică violează regulile Apple, care spune clar dezvoltatorilor de aplicații că acestea nu trebuie să identifice cu nume și prenume utilizatorii săi, ci să colecteze doar date generale.

  Citește continuarea pe Vocea.biz

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.