luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  UAV, partener al grupului TAPARO

  de Special Arad | 24 martie 2021, 5:42 PM | Educaţie

  0

  „Industria textilă este viabilă și are șanse de dezvoltare”a declarat ieri, la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, unul din cei mai importanți antreprenori din domeniul textilelor, dr.ing. Filip Ioan, care deține  grupul TAPARO. În perioada pandemiei, fabrica de textile Techtex, din cadrul grupului a devenit unul din cei mai mari furnizori de măști după instalarea unei linii de producție dedicate acestui produs. Senatul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, prin prorectorul prof.univ.dr. Alexadru Popa i-a înmânat Diploma de Excelență pentru merite deosebite în lupta antiCovid-19.

  Vizita delegației de la compania din Maramureș la Facultatea de Inginerie din cadrul UAV a avut drept scop stabilirea unor oportunități pentru dezvoltarea unui proiect amplu pentru reciclarea deșeurilor textile. Proiectul implică mai multe universități din România care vor să ofere soluții pentru reciclarea ecologică a deșeurilor textile într-o economie circulară. „Am simțit aici, la Arad, o energie foarte bună, am văzut o bază materială excepțională și cred că vom avea o bună colaborare în viitor”, a punctat Filip Ioan.

  Un proiect ambițios din care va face parte și UAV, prin Facultatea de Inginerie, domeniul Inginerie Textilă și care deschide oportunități de dezvoltare în cadrul acestei industrii. „Cred că industria textilă are o șansă să se repoziționeze pe alte direcții de dezvoltare, respectiv pe dezvoltarea textilelor tehnice, dezvoltarea textilelor medicale, soluții de reciclare a deșeurilor textile”, a mai subliniat Filip Ioan.

  „Suntem bucuroși să facem parte din acest proiect, credem că viitorul industriei textile îl reprezintă adaptabilitatea la noile cerințe, la noile tipuri de materiale, la soluții ecologice care să protejeze natura și societatea în care trăim. Grupul TAPARO este unul din cele  mai mari grupuri în acest domeniu și o dovadă că industria textilă reprezintă o oportunitate în domeniul afacerilor”, a menționat prof.univ.dr Ionel Barbu de la Facultatea de Inginerie.

  Mai mult, Universitatea a încheiat un parteneriat cu grupul TAPARO pentru colaborarea în domeniul cercetării, al practicii studențești.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.