marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  UAV partener în proiectul european ARPA Ageing

  de Special Arad | 14 august 2019, 2:17 PM | Educaţie

  0

  Peste 70 specialiști din rețeaua de sănătate mintală din județul Arad, au fost prezenți la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad unde s-a desfășurat Conferința internațională de diseminare a rezultatelor proiectului European ARPA Ageing, un proiect finanțat de Comisia Europeană în cadrul programului ERAMUS +.  Acest program favorizează cooperarea între mai multe țări europene pentru inovare și schimbul de bune practici. Belgia, Franța, Grecia, Luxemburg și România participă la această inițiativă, care se concentrează pe îmbunătățirea rețelelor de sănătate mintală pentru persoanele vârstnice din Europa. Mai multe sarcini importante au fost deja realizate în cadrul proiectului, cum ar fi o revizuire a literaturii de specialitate, pentru a înțelege mai bine care sunt tipurile de rețele și un sondaj pentru profesioniștii din domeniul sănătății pentru a înțelege aspectele care trebuie îmbunătățite. Câteva întâlniri internaționale, precum cea de astăzi, au fost organizate pentru a favoriza schimbul de interdisciplinaritate prin rețele pentru a îmbunătăți eficiența îngrijirii.

  Au fost prezenți la UAV, reprezentanți din 5 state: Luxembourg, în calitate de coordonator de proiect prin Institute of Health, Belgia, prin Centrul de Neuropsihiatrie: Saint-Martin, Dave, Namur, Grecia prin Universitatea din Creta și Centrul APSIPI, Franța prin Centrul OMS din Lille și ca partener național UAV.  „În cadrul celor 2 zile de lucru, care s-au desfășurat în universitatea din Arad, s-au realizat schimburi de bune practici și explorarea nevoilor din câmpul de asistență și acordare de servicii pentru persoanele vârstnice cu probleme de sănătate mintală”, a declarat prof.univ.dr. Mihaela Gavrilă- Ardelean, directorul UAV al proiectului.

  „În plus, dezvoltăm o platformă de colaborare pe Internet (https://arpa-ageing.eu/) referitoare la rețelele de sănătate mintală pentru persoanele vârstnice, dedicate cadrelor medicale, vârstnicilor și familiilor acestora pentru a îmbunătăți schimbul și comunicarea la toate nivelurile” a punctat dr. Isabelle Ernens, senior cercetător la Institutul de Sănătate Mintală.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.