joi, 22 februarie, 2024

Special Arad Logo

  TVA de 5% pentru livrarea de energie termică, în lunile de iarnă, pentru populație și instituții publice, a anunțat premierul Ciucă

  de - | 19 decembrie 2021, 4:41 PM | Naţional

  0

  Guvernul aprobă reducerea TVA la 5% pentru livrarea de energie termică, în lunile de iarnă, a precizat premierul Nicolae Ciucă, la începutul ședinței de guvern de vineri. Timp de 5 luni pe an, din noiembrie până în martie se va aplica TVA redus la energia termică, informează Europa FM.

  „Vom stabili ca, de la 1 ianuarie, să fie aplicată cotă a taxei pe valoare adaugată de 5% pentru livrarea de energie termică, atât pentru populație cât și pentru școli, spitale și alte instituții publice. Măsura se va aplica pe perioada lunilor de iarnă, pentru atenuarea impactului creșterii prețurilor.”

  Pentru a încuraja achiziția de noi locuințe, va fi mișcorată taxa pe valoare adăugată la 5 % în cazul apartamentelor a căror valoare se situează între 90.000 și 140.000 de euro:

  „În completarea programului Prima Casă stabilim o cotă redusă de TVA de 5% a unei singure locuințe a cărei valoare depășește suma de 450.000 de lei dar nu depășește suma de 700.000 de lei.”

  Premierul Nicolae Ciucă a mai anunțat că Guvernul renunță la reducerea plafonului pentru microîntreprinderi de la 1 milion de euro la 500 de mii, măsură care ar fi obligat mai multe companii mici din România să plătească impozit pe profit de 16 la sută.

  Sursa: Europa FM.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.