vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Turneul pianistului Andrei Irimia, „Lights and Shadows”, ajunge și la Arad

  de Special Arad | 17 martie 2024, 8:03 PM | Cultură | Muzică | Recomandările editorilor

  0

  Pentru publicul iubitor de artă și muzică neoclasică, pianistul și compozitorul Andrei Irimia aduce o experiență inedită prin noul său turneu „Lights and Shadows”. La Arad, concertul va avea loc la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” în data de 22 martie, de la ora 19:00.

  Artistul deschide porțile unui turneu muzical și vizual incendiar, ce explorează nu doar dualitatea dintre lumină și întuneric, ci creează un univers fascinant, unde contradicțiile și armoniile muzicii neoclasice se întâlnesc și dansează într-o simfonie a contrastelor.

  „«Lights and Shadows» nu este doar un turneu muzical, ci o călătorie către echilibrul subtil dintre lumina și întunericul din fiecare dintre noi, o explorare a contrastelor care definește frumusețea inexprimabilă a muzicii neoclasice”, spune Andrei Irimia.

  Andrei Irimia își redefinește actul performativ prin incorporarea unui sistem special de lumini pentru scenă, sincronizate cu fiecare melodie. Lumina devine astfel un partener al muzicii, modelând spațiul sonor într-un dialog fascinant între sunet și lumină, și creând o atmosferă hipnotică care nu doar captivează, ci și inspiră.

  Acest proiect explorează intersecția dintre minimalism și muzica clasică contemporană, oferind un indemn la introspecție și invitând la o călătorie în adâncurile sinelui, o reconectare cu trăiri uitate sau chiar o revelație a unor emoții noi și surprinzătoare.

  Andrei Irimia va fi acompaniat de violonistul Răzvan Păun și de violoncelistul Thibault Solorzano.

  Biletele se găsesc online pe eventbook.ro, ori la casieria teatrului. Prețul unui bilet este 65 lei.

  Anul trecut, Andrei Irimia a fost singurul artist din România din programul festivalului Sziget din Ungaria. Tot anul trecut, Andrei Irimia a fost invitat să cânte și la Timișoara, în cadrul programului „Capitală Europeană a Culturii”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.