joi, 22 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Turiștii afectați de insolvența agenției de turism Terra pot primi despăgubiri de până la 50.000 de euro

  de Special Arad | 25 iunie 2018, 9:08 AM | Turism

  0

  Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) anunță că a luat la cunoștință de pe pagina de internet a agenției Terra Turism, prin anunțul publicat vineri, că agenția – membră ANAT – va declanșa procedura de insolvență, iar turiștii afectați pot primi despăgubiri de maximum 50.000 de euro.

  „Ulterior, agenția Terra Tourism a închis orice canal de comunicare”, arată un comunicat al Asociației.

  „Cu părere de rău vă anunțăm ca Terra Tourism este, începând de astăzi, 22.06.2018, în imposibilitatea de a mai onora angajamentele asumate. În consecință, vom declanșa procedura de insolvență. Pentru recuperarea sumelor datorate de către Terra Tourism vă rugăm să vă adresați asiguratorului societății (polița de insolvabilitate seria BN, Nr 000000764 încheiată la City Insurance SA ) și să faceți demersurile necesare pentru recuperarea sumelor. Regretăm întreaga situație precum și neplăcerile cauzate. Echipa Terra Tourism”, este mesajul primit de către clienții și partenerii agenției.

  „Deși numărul turiștilor afectați de intrarea în insolvență a Terra Tourism este limitat, situația este regretabilă. Pentru recuperarea sumelor datorate de către Terra Tourism, turiștii se pot adresa asiguratorului agenției (polița de insolvabilitate seria BN Nr 000000764 încheiată la City Insurance SA), urmând a fi despăgubiți în limita sumei de 50.000 de dolari, valoarea totală a poliței de asigurare. Reprezentanții juridici ai ANAT sunt la dispoziția turiștilor pentru a le oferi consultanță în demersurile privind înscrierea la masa credală”, arată comunicatul ANAT.

  Asociația Agențiilor de Turism precizează că în ultimii doi ani a înaintat mai multe propuneri către Ministerul Turismului pentru modificări legislative care să asigure o garantare a sumelor plătite de turiști în cazul intrării în insolvență a agenției de turism, dar „nu s-a ajuns la un consens”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.