Tudorel Toader respinge îngrijorările CSM cu privire la declarațiile sale

  de Special Arad | 29 august 2018, 8:33 AM | Politikos

  0

  În disputa dintre ministrul Justiţiei şi procurorul general al României a intervenit şi CSM. Secţia pentru procurori s-a declarat îngrijorată de declaraţiile lui Tudorel Toader conform cărora Ministerul Public s-a îndepărtat de la rolul său constituţional. Miercuri dimineață, ministrul Justiției a cerut explicații, scrie Digi24.ro.

  Un comunicat al CSM susţine că „se acreditează ideea că procurorii îşi desfăşoară activitatea cu încălcarea cadrului legal”. Sunt afirmaţii grave la adresa justiţiei din România, care pun la îndoială credibilitatea Ministerului Public, se spune în acelaşi comunicat.

  În această dimineață, Tudorel Toader a scris un mesaj pe Facebook în care dezavuează îngrijorarea Consiliului Superior al Magistraturii.

  „Îngrijorarea secvențială a procurorilor din CSM! Pe data de 27 august 2018 declaram faptul că “Ministerul Public s-a îndepărtat de rolul constituțional pe care îl are”. Pe data de 28 august 2018, procurorii din CSM (din care face parte și procurorul general de la PÎCCJ) au luat act cu îngrijorare de respectiva declarație. Astăzi, 29 august 2018, voi solicita de la CSM un răspuns oficial din care să rezulte cât de îngrijorați au fost aceeași procurori din CSM la solicitarea unanimă a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă judecătoria Brașov de suspendare a deciziilor Curții Constituționale!”, se arată în mesajul postat de ministrul justiției, în această dimineață.

  sursa: Digi24.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.