marþi, 3 octombrie, 2023

Special Arad Logo

  Tudor, mândria Aradului! A luat medalia de aur la Olimpiada Internațională de Chimie

  de Andreea Daniela B. | 27 aprilie 2021, 9:45 AM | Educaţie | Topic special

  0

  Tudor Lile, din clasa a XII-a E de la Colegiul Național „Moise Nicoară”, a obținut medalia de aur la Olimpiada Internațională de Chimie „D.I. Mendeleev”, desfășurată în perioada 21-26 aprilie. Conform reprezentanților liceului, Tudor s-a depășit pe sine, după ce, în urmă cu doi ani, în 2019, marca o premieră pentru Arad, obținând argint la olimpiada de la Sankt Petersburg, precum și la cea de la Paris.

  Lotul românesc la ediția de anul acesta a Olimpiadei Internaționale de Chimie „D.I. Mendeleev” a obținut patru medalii de aur (Raul Mircea Bodrogean, din București, aur absolut; Tudor Lile, Arad, aur; Ștefan Dimitriu, din Brașov, aur, Alexandru Cătălin Dianu, din București, aur) și două medalii de bronz (Vlad Iova, din Oradea și Teodor Pădureanu, din Bacău).

  Profesorul de la clasă este Dan Rotariu, iar cei cei doi mentori pentru această participare la olimpiadă au fost prof. Daniela Bogdan de la Colegiul Național „Sfântul Sava” din București și prof. Mihaela Matache de la Universitatea din București.

  Olimpiada a fost organizată de departamentul de chimie al Universității Lomonosov din Moscova și s-a desfășurat online. România va fi reprezentantă de un lot restrâns la Olimpiada Mondială de Chimie din Japonia, care se va desfășura tot online. Pentru a participa, Tudor va mai trece printr-o etapă de selecție.

  „Felicitări lui Tudor și prof. Dan Rotariu, care reprezintă nu numai Colegiul Național „Moise Nicoară” în lume, ci și Aradul și România!”, au transmis reprezentanții liceului „Moise Nicoară” pe pagina lor de Facebook.

  diploma

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.