Update 2A venit și aurul olimpic pentru România! Ancuţa Bodnar şi Simona Radiș sunt campioane la dublu vâsle! UPDATE. A treia medalie la Tokyo a venit tot din canotaj

  de Dan Lazăr | 28 July 2021, 5:28 AM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Echipajul de dublu vâsle feminin, format din Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, a câştigat medalia de aur la canotaj, la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

  Româncele au făcut o cursă fenomenală şi au terminat cu timpul de 6:41.03.

  Locul doi a revenit Noii Zeelande (6:44.82), iar pe trei s-a clasat Olanda (6:45.73).

  România a reuşit astfel prima medalie de aur la JO, a doua a delegaţiei, după cea de argint obţinută de Ana Maria Popescu la spadă.

  Bodnar şi Radiş (portdrapelul României la ceremonia de deschidere de la Tokyo) au adus a 20-a medalie de aur a canotajului românesc la Jocurile Olimpice. România a mai cucerit la JO alte 19 medalii, 10 de argint şi 9 de bronz.

  Bodnar şi Radiş, vicecampioane mondiale (2019, Linz), au condus cursa de la un capăt la altul, câştigând cu timpul de 6 min 41 sec 03/100, stabilind şi cel mai bun timp olimpic. Precedenta performanţă aparţinea Marii Britanii (6:44.33) şi fusese stabilită în 2012, la Londra.

  Cele două românce, la prima lor participare olimpică, sunt duble campioane europene în această probă (Poznan 2020, Varese 2021).

  UPDATE. Altfel, sportivul David Popovici s-a calificat în finală la 100 metri liber, miercuri, la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Finala va avea loc, joi, de la ora 05.37.

  UPDATE 2. Echipajul de patru rame masculin, format din Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu şi Cosmin Pascari, a obţinut argintul la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

  FB IMG 1627439673238

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.