duminicã, 26 mai, 2024

Special Arad Logo

  „Tu-vă furăciunile mamii voastre!”. Blocaj uriaș la ieșirea din Arad. Drumul prin Vladimirescu, luat cu asalt…

  de Lucian Dănilă | 16 iunie 2017, 12:38 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  Știri Arad. Ieri trebuia să avem parte de o zi de joi minunată. Afară era vreme frumoasă, UTA juca returul barajului cu ACS Poli și mii de arădeni așteptau o promovare în Liga 1 de care ne este dor de aproape un deceniu.

  Din păcate, ieri, a fost o zi plină de înjurături. Le auzeai la tot pasul, iar majoritatea dintre ele au început cu aproximativ o oră și jumătate înainte de startul jocului de la Șiria dintre UTA și ACS Poli, deci pe la ora 16.

  Probabil niciodată Șiria nu a fost atât de tare în centrul atenției cum a fost ieri. Arădenii au plecat în coloane lungi spre localitatea natală a lui Ioan Slavici, dar până să ajungă acolo au avut parte de multe peripeții.

  Foarte mulți au ales să iasă din Arad prin Micălaca, pe Calea Șiriei sau pe strada cu Auto-Schunn. De pe ambele străzi ajungi la bariera care duce la drumul spre Horia, Șiria etc. Doar că bariera parcă refuza să se ridice… S-a creat un blocaj uriaș, cei înzestrați cu mai multă răbdare stând aproape pe loc pe Calea Șirie aproape o oră, undeva între 45-50 de minute.

  La un moment dat, stând în coada de mașini, am coborât să vedem ce se întâmplă. Ne-a atras atenția unul dintre șoferi care prin cele spuse a fost în asentimentul tuturor participanților la trafic.

  „Tu-vă furăciunile mamii voastre. De 7 ani nu sunt în stare să facă un pasaj. Ne (…)utem nervii la barierele astea. Noi ca noi, că mergem acum la Șiria și cine știe când mai trecem aici, dar ăștia cu TIR-urile, ăia care zilnic trebuie să plece și să se întoarcă în oraș, de ăștia îi pasă cuiva? Nu le pasă. Le pasă numa de buzunaru lor, dacă lor le iasă ceva. Tot dau vina unii pe alții și nu fac nimic nici unii”

  Mulți dintre cei care erau cu ochii pe ceas și vedeau că timpul trece și meciul stă să înceapă au recurs la soluția de avarie: au întors și au plecat pe la Vladimirescu, ocolind câțiva kilometri. Astfel, strada Gării din Vladimirescu a fost luată cu asalt, drumul până la Șiria semănând cu drumul spre stațiunile brașovene sau spre mare într-o zi de weekend…

  Mulți dintre suporterii echipei UTA au ajuns la stadion la câteva minute după startul meciului, deși au plecat spre Șiria cu mai bine de o oră și jumătate înainte de startul jocului.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Azi dimineata m-am hotarat sa ma duc la lucru (in zona industriala) folosind centura (locuiesc in micalaca). Am facut doar o ora pentru ca am prins doar 4 trenuri. Nu reusesc sa inteleg cum de nu am ajuns noi capitala europeana cand avem asa un oras civilizat (pun intended)

   +7 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.