miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Trupa braziliană Silibrina aduce la Arad muzică de carnaval cu un strop de jazz

  de Tomck@t | 16 iulie 2019, 12:00 PM | Cultură | Muzică

  0

  În acest weekend, la Ștrandul Neptun vor răsuna ritmuri de frevo, baião, maracatu, coco și ciranda, combinate cu „o idee” de jazz. Silibrina, formația braziliană cu șapte instrumentaliști va concerta la Terasa Flex sâmbătă seara, de la ora 21.

  Trupa se află într-un turneu internațional în această perioadă: a urcat pe scenele unor festivaluri de jazz din Canada (la Toronto, Montreal și London-ul din Ontario), a cântat în Portugalia și Spania, chiar astăzi concertează în Ljubljana (Slovenia) și urmează Viena (Austria), Balaton (Ungaria), după care Arad, singurul oraș din România „atins” de periplul european al trupei. De la Arad, Silibrina se întoarce direct în Brazilia, continuând turneul în orașele São Paulo și Porto Alegro.

  Continuând stilul caracteristic al albumului de debut, „O Raio”, trupa Silibrina a lansat recent un nou album, „Estandarte”, care este considerat o odă pentru carnavalul brazilian.

  Cântecele și aranjamentele au fost compuse de Gabriel Nóbrega, luând în considerare stilul muzical al fiecărui membru și relația lor cu muzica populară braziliană. „Modul în care alegem să punem ritmurile braziliene în evidență este non-literal: muzica noastră este în mare parte braziliană, dar nu în mod exclusiv. O piesă nu se limitează la un ritm, o manifestare sau o mișcare. Scopul principal al «Estandarte» este de a amesteca toate acestea și de a spune o poveste, în care melodiile se dezvoltă prin construirea unui arc narativ în acest proces”, explică Gabriel Nóbrega.

  Intrarea la concertul de la Terasa Flex costă 15 lei, iar rezervările se pot face la numărul de telefon 0721.257.360.


  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.