duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Tribunalul din Malta a respins cererea de extrădare a lui Paul de România

  de - | 20 mai 2024, 9:03 PM | Internaţional

  0

  Paul de România scapă din nou de extrădare după ce un tribunal maltez a respins cerea României. Decizia poate fi contestată, însă, potrivit Times of Malta.

  Un tribunal din Malta a respins cererea României pentru extrădarea prințului fugar, Paul al României. Judecătorul a considerat că există un „risc real” ca drepturile fundamentale ale lui Paul Lambrino să fie încălcate.

  Paul-Philippe Lambrino, condamnat pentru corupție în România în legătură cu restituirea ilegală a unor proprietăți imobiliare, a fugit din țară în 2020. A fost prins în capitala Franței în 2022, dar o Curte de Apel din Paris a refuzat să îl extrădeze în România.

  Luna trecută, a fost arestat, în baza unui mandat european, în Malta când participa la o conferință organizată de Cavalerii de la Malta la Valletta. Avocatul său spunea atunci că a fost „umilit în fața unor demnitari din toată Europa”.

  sursa: Adevărul

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.