joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Ionuţ Costea, cumnatul lui Mircea Geoană, va fi extrădat „rapid” din Turcia, susține ministrul Justiției

  de - | 3 februarie 2024, 3:57 PM | Internaţional

  0

  Ministrul Justiţiei Alina Gorghiu a anunţat că de îndată ce va fi comunicată încheierea Tribunalului Bucureşti, Ministerul Justiţiei va formula cererea de extrădare pentru Ionuţ Costea, fostul preşedinte Eximbank, cumnatul lui Mircea Geoană, condamnat la şase ani de închisoare pentru complicitate la luare de mită, potrivit News.ro.

  Gorghiu a precizat că această procedură se va desfăşura cu rapiditate, indiferent de numele persoanei condamnate.

  „În toată presa la nivel naţional s-a discutat despre alt nume sonor. Fac precizarea încă de la început că pentru mine ca ministru al justiţiei nu există atunci când vine vorba de fugari, nume sonore sau nume mai puţin sonore, ci există fugari, persoane condamnate care aleg să sfideze statul român. Este vorba de această dată de cazul domnului Ionuţ Mircea Costea.

  În cazul domniei sale, e vorba despre o procedură de extrădare pentru că a fost găsit într-un stat terţ, nemembru al Uniunii Europene, vorbim de Turcia.

  Vă amintesc că în această săptămână Tribunalul Bucureşti a stabilit prin încheiere că sunt întrunite condiţiile pentru a se solicita extrădarea acestui condamnat din Turcia. De îndată, ce ne va fi comunicată nouă la Ministerul Justiţiei, încheierea Tribunalului, Ministerul Justiţiei va formula cererea de extradare pentru acesta. Ca atare vă asigur de celeritate, de rapiditatea acestei proceduri, indiferent de numele persoanei condamnate. Din partea Ministerului, Direcţia de Drept Internaţional şi Cooperare Judiciară se ocupă de transmiterea acestei cereri de extrădare autorităţii străine competente”, a declarat ministra Justiţiei.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.