duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Tribunalul București suspendă recuperarea prejudiciului în dosarul de corupție al lui Dan Voiculescu

  de - | 25 mai 2024, 4:33 PM | Naţional

  0

  Tribunalul Bucureşti a dispus suspendarea executării sentinţei prin care instanţa a decis recuperarea prejudiciului în dosarul în care Dan Voiculescu a fost condamnat definitiv în 2014 la 10 de ani de închisoare pentru corupţie pentru privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare. Prejudiciul a fost calculat la aproximativ 60 de milioane de euro, sumă din care statul român a reușit să recupereze mică parte, potrivit Hotnews.ro.

  „În temeiul dispoziţiilor art. 460 alin.1 C. proc. pen. dispune suspendarea executării sentinţei penale nr. 701/26.09.2013 pronunţată de Tribunalul Bucureşti, Secţia I Penală, definitivă prin decizia penală nr.888/08.08.2014 a Curţii de Apel Bucureşti, Secţia II Penală, în dosarul nr.25497/3/2012”, se arată în decizia Tribunalului Bucureştiului, conform portalului instanțelor.

  Ca urmare a deciziei luate vineri de Tribunal, statul oprește procedurile de recuperare a prejudiciului de aproximativ 60 de milioane de euro. Decizia instanței nu este definitivă.

  Informația a fost publicată inițial de G4Media.

  Instanța judecă o cerere de revizuire a condamnării dictate în 2014

  Decizia vine în dosarul în care Tribunalul Bucureşti a admis în principiu, în februarie, cererea de revizuire a deciziei de condamnare din dosarul lui Dan Voiculescu, formulată de unul dintre inculpaţii condamnaţi, fostul şef AVAS Jean Cătălin Sandu.

  Următorul termen în acest dosar a fost stabilit de Tribunalul București pentru 3 iulie.

  Citește articolul integral pe Hotnews.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.