duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Dan Voiculescu execută silit ANAF: acuză că i s-a reţinut prea mult din pensie

  de Special Arad | 20 noiembrie 2018, 1:06 PM | Naţional

  1

  (foto: LIVIU ADASCALITEI / MEDIAFAX)

  Judecătoria Sectorului 1 a admis solicitarea formulată de Dan Voiculescu de executare silită a Ministerului Finanţelor Publice – ANAF pentru recuperarea unei creanţei în valoare de 29.191,97 lei, reprezentând sumele reţinute de stat pentru recuperarea prejudiciului de 60 de milioane de euro din dosarul ICA, scrie adevarul.ro.

  Decizia instanţei are la bază tot o hotărâre a Tribunalului Bucureşti, unde Dan Voiculescu a depus o plângere şi a câştigat ca în procedura de recuperare a prejudiciului din dosarul ICA să-i fie reţinută doar o treime din pensie, potrivit normelor în vigoare.

  Prejudiciul în „dosarul ICA” a fost stabilit la aproximativ 60 de milioane de euro, instanţa dispunând, prin decizia definitivă din 2014, confiscarea mai multor imobile apatinand inculpaţilor, printre care sediile posturilor de televiziune din trustul Antena şi cel al grupului de firme Grivco.

  Dan Voiculescu a fost eliberat condiţionat în vara anului 2017, în urmă executării unei treimi din pedeapsa de 10 ani primită, în 2014, în acest dosar.

  Sursa: Adevărul

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Tehnoforest Export… Si banii securitatii … nationalizati de securisti de la comert exterior? cand se vor intoarce la natiune? Asta nu a facut-o nimeni, pentru ca cei ce dirijau Justitia cloceau si ei pe astfel de bani si s-ar fi creat un precedent periculos!

   Comertul exterior cand s-a privatizat si-a evaluat masa si scaunul, din sediul inchiriat… eventual o Dacie… din srl… Fara sa treaca in activul net CONTABIL (nu corectat sau evaluat), disponibilul de care dispunea, relatiile comerciale (care erau ale Romaniei si nu ale lor personale), stocul rulat, creantele, etc. … O lege expres conceputa pentru ei… Mai apoi sa nu se cocoseze platind ratele pentru scaun, masa si Dacie si-au mai tras o inflatie de peste 300%. Astfel daca ieri au cumparat cu 1.000 lei firma la privatizare … a achitat-o din profitul inflatat cu 300% si au mai ramas cu bani de investitii… Au fugit si la banca sa ia credite, pentru ca dobanda era negativa… pe cand cei cu banii adunati de o Dacie, aproape o viata… si-au cumparat eventual un televizor color, tot de la firmele lor….

   Pentru aceasta strategie… cine plateste???

   Prostii aia cu bocanci cu epoletii si-au alungat tot natiunea peste granite, asigurandu-le astora protectie si siguranta! Sa traiti si multumesc pentru cei cativa arginti pe care sunteti amabil sa ii aruncati, sa ii pot culege eu… Intre timp mai rulau si ei cu SOV o tura, doua pe la FNI! pentru fidelizare!

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.