luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Trei zile de evenimente artistice pe Malul Mureșului, la Particles #4 | Program

  de Special Arad | 5 octombrie 2021, 3:36 PM | Cultură | Topic special

  1

  Cea de-a 4-a ediție a Festivalului Particles le propune arădenilor 3 zile de artă și cultură pe Malul Mureșului, sub decorul podului Traian. Între 8-10 octombrie, Asociația Citizenit invită comunitatea locală la festival pentru a se bucura de concerte, expoziții, ateliere, spectacole, discuții și filme într-un spațiu inedit și transformat!

  Programul festivalului cuprinde pe timp de seară concerte susținute de artiști și muzicieni arădeni precum: Cătălin Lăpușcă, Desolate Moors, Sounds of Om, Terra_H, dar și de trupele timișorene Grave for Sale și Psihodrom, și, nu în ultimul rând, de trupa Jurjak ca și cap de afiș.

  Pe timp de zi publicul se poate bucura de ateliere coordonate de profesioniști din diverse domenii artistice. Invitați speciali vor susține o discuție cu tema „Patrimoniul natural, arhitectural, istoric: Memoria colectivă a unui oraș”, iar artiști locali și naționali vor avea expoziții și spectacole în diverse spații ale festivalului. Sâmbătă și duminică vor putea fi urmărite și o serie de filme puse la dispoziție de către organizatori în timpul zilei.

  Particles Festival este o parte din ceea ce face Asociația Citizenit în Arad – un festival local în care cele mai importante elemente sunt participarea și căutarea. Particles este un festival pentru arădeni, pentru comunitatea locală, alături de care s-a căutat în ultimii 6 ani soluții și resurse pentru a transforma orașul și a îmbunătăți experiența de locuire în Arad prin artă și cultură.

  „La Particles arătăm ceea ce ne place în materie de artă, dar îi și provocăm pe artiștii locali să se exprime! Particles e o modalitate prin care dorim să ne punem amprenta asupra orașului Arad, e un altfel de festival pentru un altfel de oraș – acela pe care îl credem posibil, acela în care lucrurile își îndeplinesc potențialul.

  Particles e felul nostru de a spune că locurile unde ne place să ne întâlnim în Arad pot arăta și altfel, chiar și pentru 48 de ore, de a pune sub lupă spații nevalorificate, pe care împreună le putem pune în lumină. Particles e schimbarea care vine atunci când multe particule diferite se adună”, spune Oana Furdea, membru al Asociației Citizenit.

  Festivalul are loc anul acesta pe Malul Mureșului în zona Podului Traian, lângă Agenția pentru Protecția Mediului.

  Intrarea la toate evenimentele din cadrul festivalului este liberă. Accesul se va face în conformitate cu legislația și măsurile epidemiologice în vigoare.

  Programul integral al Particles Festival #4:

  Muzică

  Vineri, 8 octombrie:

  19:00 Cătălin Lăpușcă

  21:00 Psihodrom

  Sâmbătă, 9 octombrie:

  19:00 Desolate Moors

  20:00 Grave for Sale

  21:00 Jurjak

  Duminică, 10 octombrie:

  17:00 Terra_H

  18:00 Sounds of Om

  Playground

  Sâmbătă, 9 octombrie

  12:00 Atelier de muzicoterapie cu Jean­-Baptiste Manitou (1h)

  12:00 Atelier de creație din materiale reciclate cu Otilia Sfetcu (4h)

  14:00 Patrimoniul natural, arhitectural, istoric: Memoria colectivă a unui oraș (2h)

  Discuții și prezentări: Florin Mărginean, Raluca Rusu, Alex Ciobotă, Simona Pașca, Alexandru Nagy, Bogdan Boca, Maria Tămășan

  16:00 Invisible Conversations – atelier Nefiresc (2h)

  Duminică, 10 octombrie

  12:00 Atelier de teatru cu Timeea Pădurean și Andreea Cierra (1h)

  13:00 New Stars – performance elevi Secția de Actorie, Colegiul de Arte (30min)

  14:00 Obiecte găsite: muzeu de voci – atelier cu Cristian Ioan (1h)

  15:00 Oglinda – performance Lonetta Maier (1h)

  Arte vizuale

  Biodiversitatea – expoziție foto Asociația Forona & Alpin Film Festival

  Ciulini – expoziție foto Kamigraph

  Grey Dawn – Pnea

  The Unknown – Daria Eutosia Hanțiu

  În liniștea dintre roți – Arabella Krebs

  Lucrări colective realizate în cadrul Atelierelor de design mobilier urban și amenajare peisaj coordonate de: Ildiko Biro, Teo Cociuba, Maria Tămășan, Raluca Rusu, Alex Ciobotă, Constantin Perva, Diana Serghiuță

  Filme

  kinema ikon: Alt /\ Data [altădată] – ecranizarea volumului kinema ikon 50, 7 min., 2021

  Daria Nistor: La Belle Epoque, 20 min., 2015

  Titus Muntean: Veghe, 10 min., 2015

  Mihnea Rareș Hanțiu: No body, 11 min., 2020

  Caravana Cinemunte – Alpin Film Festival 2021, 129 min.

  Program Particles 2021 ok

  Anul acesta Particles are loc în cadrul proiectului Laborator intraurban. Spații interculturale. Laborator intraurban. Spații interculturale este un proiect Citizenit a cărui scop este punerea în valoarea a unui spațiu cultural prin intervenții interdisciplinare și implicarea comunității locale.

  Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și de Centrul Municipal de Cultură Arad.

  Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.