luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Trei pompieri au murit într-un incendiu de vegetaţie în statul Washington

  de - | 20 august 2015, 2:18 PM | Internaţional

  0

  Trei pompieri au murit şi cel puţin alţi trei au fost răniţi, dintre care unul grav, în incendiile de vegetaţie care se răspândeau rapid, miercuri, în oraşe din zona central-nordică a statului american Washington, au anunţat autorităţile, citate de Associated Press în pagina electronică.

  Şeriful din comitatul Okanogan, Frank Rogers, a confirmat decesele a trei pompieri într-un incendiu de vegetaţie din apropiere de Twisp, dar a refuzat să ofere detalii despre victime înainte ca familiile lor să fie anunţate, scrie Mediafax.

  „A fost un iad aici. Focul se întindea, iar vântul bătea în toate direcţiile (…). A fost greu pentru ei acolo”, a declarat Rogers pentru postul KXLY-TV.

  Un pompier a fost transportat în stare critică la centrul medical Harborview din Seattle, potrivit unui oficial de la clinică.

  Guvernatorul Jay Inslee a cerut decretarea stării de urgenţă pentru a spori ajutorul în vederea stingerii numeroaselor incendii din statul Washington.

  Autorităţile au ordonat evacuarea a mii de locuitori din Twisp, Wintrop, Conconully şi Chelan, din cauza incendiilor care ameninţă regiunea.

  Seceta şi canicula au făcut ca acest sezon de incendii să fie unul dintre cele mai grave din ultimii ani în Statele Unite. Aproximativ 29.000 de pompieri luptă împotriva a circa 100 de incendii de amploare în vestul ţării, inclusiv în statele Idaho, Oregon, Montana, Washington şi California.

  Foto/Video: FOX13

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.