joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Trei persoane cu funcții importante, în vizorul ANI. Aceștia au „uitat” să declare cum au câștigat aproximativ 500.000 de euro

  de Special Arad | 16 mai 2022, 10:01 AM | Naţional

  0

  Oamenii ajunși în funcții publice reușesc parcă mai ușor să facă avere. Asta s-a întâmplat și în cazul a trei persoane care au ocupat diferite funcții „cu greutate” și au fost prinși de Agenția Națională de Integritate care a constatat existența unor diferențe nejustificate între averea dobândită și veniturile realizate. Cei trei sunt acum sub vizorul autorităților și urmează să fie trași la răspundere pentru diferențele de bani din declarațiile de avere și conturi.

  Astfel, în cazul lui Arsene Ionel, președintele Consiliului Județean Neamț, Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 196.100 Lei (aprox. 43.519 Euro) între averea dobândită și veniturile realizate de către acesta, împreună cu familia, în perioada exercitării mandatului. ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Bacău, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către Arsene Ionel.

  De asemenea, Agenția Națională de Integritate a sesizat și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Arsene Ionel a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât nu a menționat în declarațiile de avere completate în perioada 2017 – 2018, suma totală de 196.100 Lei, reprezentând împrumuturi acordate în nume personal unei societăți comerciale.

  Mai departe vorbim despre Anghel Mădălina-Maria, ofițer în cadrul M.A.I. – Direcția Generală Anticorupție. Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 189.000 Lei și 282.762,2 Euro între averea și veniturile realizate de către Anghel Mădălina-Maria, împreună cu familia, în perioada exercitării funcției publice.

  Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel București, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către Anghel Mădălina-Maria.

  Ultima, Petrescu Adriana, funcționar public în cadrul C.J. Vâlcea. Și aceasta a reușit să pună niște bani deoparte, iar Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 507.723 Lei (aprox. 114.499 Euro) între averea dobândită împreună cu familia și veniturile realizate de către aceasta, pe perioada exercitării funcției publice.

  Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Pitești, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către Petrescu Adriana.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.