Trei festivaluri și trei premiere, în această toamnă, la Teatrul Clasic „Ioan Slavici”

  de [email protected] | 4 septembrie 2021, 6:31 PM | Cultură | Recomandările editorilor

  0

  După cum am anunțat în prima jumătate a anului pe Special Arad, după o pauză generală în 2020, cele trei festivaluri de tradiție ale Teatrului Clasic „Ioan Slavici” au rămas în cărți în acest an. Dacă Festivalul de Teatru Clasic s-a desfășurat mereu în toamnă, de data aceasta au fost mutate în ultima parte a anului și Festivalul de Teatru Nou și Euromarionete. Acum se știe și data lor.

  Sezonul festivalier al teatrului arădean începe în perioada 10 – 15 octombrie cu Festivalul Internațional de Teatru de Animație „Euromarionete”. Între 10 și 14 noiembrie va avea loc Festivalul Internațional de Teatru Clasic, iar între 18 și 21 noiembrie Festivalul Internațional de Teatru Nou.

  Biletele și abonamentele pentru cele trei festivaluri nu au fost încă puse în vânzare. Cu detalii despre prețul acestora vom reveni în curând.

  Noua stagiune nu va duce lipsă nici de premiere

  „Pregătim o stagiune plină de surprize și proiecte teatrale importante, pe care sperăm să le ducem la bun sfârșit fără ca pandemia să ne afecteze activitatea. Până la finalul anului 2021, scenele noastre vor găzdui premierele a trei spectacole. Vorbim despre «Our Last Terminal. Platonovka» – o montare semnată de Botond Nagy, pe un scenariu bazat pe texte de A.P. Cehov și «Titanic Vals» de Tudor Mușatescu, în regia Celiei Nițu, proiect în cadrul programului «Un teatru pentru început de drum». A treia premieră va avea loc pe scena Trupei Marionete și este cea a spectacolului «Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte» de Eduard Covali, în regia lui Ștefan Iordănescu”, spune Bogdan Costea, manager al Teatrului Clasic „Ioan Slavici”.

  La mijlocul lunii septembrie începe oficial și stagiunea 2021 / 2022. În programul anunțat pentru perioada 16 – 30 septembrie să găsesc spectacole relativ noi precum „Terapie de grup”, „Pisica albastră”, „Școala și familia” și „Gunoierul”, dar și spectacole puțin mai vechi, cum ar fi „Familia Tót”, „Să ne cunoaștem mai bine” și „Tatăl”. Programul complet, AICI!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.