Trei egipteni, trei indieni și un complice român „s-au rătăcit” pe câmp, în bezna nopții, în apropierea frontierei Turnu

  de Special Arad | 30 iunie 2020, 7:05 PM | Știri Arad | Urmăriți

  0

  Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu, judeţul Arad, au depistat şase cetățeni din Egipt și India, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Grupul de cetăţeni indieni a fost sprijinit în acţiunea ilegală de un cetăţean român, care este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi.

  În data de 30.06.2020, în jurul orei 02:00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu – I.T.P.F. Oradea au depistat, la aproximativ 200 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, trei persoane care se îndreptau pe jos, spre teritoriul Ungariei şi care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

  Cei trei cetățeni străini au fost preluați și transportați la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu, unde polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele sunt cetăţeni din Egipt, de sex masculin cu vârste cuprinse între 22 şi 35 de ani.

  O jumătate de oră mai târziu, poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiaşi sector au observat, la aproximativ 50 de metri de sediul Punctului de Trecere al Frontierei Turnu, un autoturism înmatriculat în România care se deplasa pe câmp, spre linia de frontieră.

  Autoturismul era condus de cetăţeanul român, în vârstă de 23 de ani, iar în interiorul mijlocului de transport se aflau ca pasageri trei cetăţeni străini, de sex masculin. Întrucât existau suspiciuni cu privire la prezenţa acestora în zona de frontieră, au fost transportaţi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoanele în cauză sunt cetăţeni din India, cu vârste cuprinse între 26 şi 40 de ani.

  Şoferul autoturismului a declarat că, în schimbul unei sume de bani, trebuia să transporte cele trei persoane din localitatea Timişoara până în apropierea punctului de frontieră. Cetăţenii străini intenţionau să ajungă în Marea Britanie.

  În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii indieni şi egipteni, respectiv trafic de migranţi pentru şoferul român al autoturismului, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.