duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Trei atleți reprezentând CSU Arad participă la Campionatele Naționale de sală, ediția cu numărul 51!

  de Dan Lazăr | 4 februarie 2021, 7:02 AM | Sport | Știri Arad

  0

  Vineri și sâmbătă, pe 5 și 6 februarie 2021, în Sala de atletism „Ioan Soter” se vor decerna titlurile naționale la seniori și tineret pe acest an. Dacă la tineret s-a ajuns la ediția cu numărul 38, Campionatele Naționale de atletism în sală pentru seniori ajung la ediția a 51-a, notează FR de Atletism!

  Aradul are trei emisari la această competiție, de unde speră să se întoarcă cu clasări pe podium: Marian Coman (CSU Arad – CSM Craiova) – proble de 1.500 și 3.000 de metri, Liliana Dragomir (CSU Arad) – proba de 3.000 de metri și Răzvan Vidrea (CSU Arad) – proba de 800 de metri.

  Un atlet originar din localitatea arădeană Bocsig, Andrei Gag (CS Dinamo București) va concura la aruncarea greutății.

  Prima ediție a Campionatelor Naționale de atletism în sală pentru seniori a avut loc în 1969 și a cuprins următoarele probe: înălțime, prăjină (doar masculin), lungime, triplusalt (doar masculin), greutate, 50 m și 50 m garduri. În anii ’70 și ’80, Federația Română de Atletism a introdus probe noi în competiție, a scos câteva dintre cele din anii de început, și a adus-o încet-încet la forma din prezent.

  Primii campioni naționali la atletism în sală au fost:
  MASCULIN: Ioan Șerban (Club Atletic Universitar București) – înălțime (2,16 m), Dinu-Tănase Piștalu (Dinamo București) – prăjină (4,80 m), Doru Bădini (Steaua București) – lungime (7,49 m), Vasile Dumitrescu (Dinamo București) – triplusalt (15,85 m), Adrian Gagea (Dinamo București) – greutate (16,28 m), Constantin Rizon (Club Atletic Universitar București) – 50 m (5,8 s) și Nicoale Perța (Steaua București) – 50 m garduri (6,7 s);
  FEMININ: Virginia Bonci (Rapid București) – înălțime (1,72 m), Elena Vintilă (Dinamo București) – lungime (5,84 m), Anca Gurău (Progresul București) – greutate (14,30 m), Mariana Goth (Metalul București) – 50 m (6,5 s) și Valeria Bufanu (Metalul București) – 50 m garduri (7,5 s).

  Deținătorii celor mai multor titluri naționale de seniori în sală sunt Daniel Cojocaru (17 titluri) – la masculin și Iolanda Oanță (25 de titluri) – la feminin.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.