joi, 29 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Trei arădeni, cercetați pentru evaziune fiscală!

  de - | 25 mai 2017, 11:09 AM | Știri Arad

  0

  Știri Arad. Trei arădeni sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, respectiv complicitate la evaziune fiscală. Este vorba despre Csany Matei Laszlo, Moroşteş Vasile Iustin şi Pătcaş Mihaela Ramona.

  Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus, prin rechizitoriul din data de 22 mai 2017 trimiterea în judecată acelor trei, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, respectiv complicitate la evaziune fiscală, prev. şi ped. de art. 9 alin. 1 lit. c din Legea nr. 241/2005.

  Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că: „inculpatul Csany Matei Laszlo, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Arad, în perioada august – decembrie 2011, a dispus înregistrarea în evidenţa contabilă a societăţii de facturi fiscale emise de către alte societăţi comerciale, în valoare totală de 239.160 lei, reprezentând achiziţii de bunuri, fără ca acestea să aibă la bază operaţiuni reale, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, cauzând astfel un prejudiciu în dauna bugetului de stat în sumă de 77.149 lei. Inculpatul Csany Matei Laszlo, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Arad, în perioada august – decembrie 2011, a dispus înregistrarea în evidenţa contabilă a societăţii de facturi fiscale emise de către alte societăţi comerciale, în valoare totală de 243.602 lei, reprezentând achiziţii de bunuri, fără ca acestea să aibă la bază operaţiuni reale, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, cauzând astfel un prejudiciu în dauna bugetului de stat în sumă de 74.581 lei.

  Inculpata Pătcaş Mihaela Ramona, în calitate de contabil al unei societăţi comerciale din Arad, în perioada august – decembrie 2011, a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii facturile fiscale, notele de recepţie şi bonurile de consum privind consumul mărfurilor achiziţionate de la furnizorii a două societăţi comerciale, cunoscând că mărfurile nu au intrat efectiv în gestiunea societăţii, cu scopul de a-l ajuta pe administratorul acesteia, inculpatul Csany Matei Laszlo să se sustragă de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, cu consecinţa cauzării unui prejudiciu în dauna bugetului de stat în sumă totală de 77.149 lei.

  Inculpata Pătcaş Mihaela Ramona, în calitate de contabil al unei societăţi comerciale din Arad, în perioada august – decembrie 2011, a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii facturile fiscale, notele de recepţie şi bonurile de consum privind consumul mărfurilor achiziţionate de la furnizorii a două societăţi comerciale, cunoscând că mărfurile nu au intrat efectiv în gestiunea societăţii, cu scopul de a-l ajuta pe administratorul acesteia, inculpatul Csany Matei Laszlo să se sustragă de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, cu consecinţa cauzării unui prejudiciu în dauna bugetului de stat în sumă totală de 74.581.

  Inculpatul Moroşteş Vasile Iustin, în perioada 01.01.2011 – 30.09.2011, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, a emis facturi fiscale către o altă societate în valoare de 174.238 lei, în scopul deducerii în mod nelegal de către administratorul acesteia, inculpatul Csany Matei Laszlo de cheltuieli nereale şi TVA, cu consecinţa cauzării unui prejudiciu în dauna bugetului de stat în sumă de 52.206 lei. Inculpatul Moroşteş Vasile Iustin în perioada 01.01.2011 – 30.09.2011, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale , a emis facturi fiscale către o altă societate în valoare de 174.238 lei, în scopul deducerii în mod nelegal de către administratorul acesteia, inculpatul Csany Matei Laszlo de cheltuieli nereale şi TVA, cu consecinţa cauzării unui prejudiciu în dauna bugetului de stat în sumă de 52.206 lei”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad. Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare la Tribunalul Arad.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.