miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Percheziții în Arad și Timișoara! Cinci persoane sunt cercetate de D.I.I.C.O.T. după ce au golit mai multe conturi ale unor mexicani

  de Special Arad | 2 septembrie 2020, 11:21 AM | Știri Arad

  0

  (foto: Opiniatimisoarei.ro)

  Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Timiș au efectuat șase percheziții, în județele Timiș și Arad, pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în fraude informatice.

  Comunicat: La data de 1 septembrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara – Serviciul de Combatere a Criminalității Informatice și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara au efectuat șase percheziții domiciliare în județele Timiș (5) și Arad (1).

  La aceeași dată, a fost surprins în flagrant delict un bărbat în timp ce ar fi primit bani rezultați din efectuarea unor tranzacții ilegale. Perchezițiile au fost efectuate în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări față de 5 persoane, cu vârste între 31 și 47 de ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, interceptarea ilegală a unei transmisii de date informatice, operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

  Desfășurarea acțiunii

  Începând din cursul anului 2019, cei cinci ar fi constituit o grupare infracțională având ca scop săvârșirea de infracțiuni informatice. Trei dintre aceștia, în vârstă de 31, 41 și 47 de ani, ar fi intrat în posesia datelor de identificare a mai multor carduri bancare provenite din Mexic și din unele state europene, pe care le-ar fi folosit în derularea de operațiuni financiare frauduloase, respectiv la achiziționarea unor bunuri de valoare, plătite cu cardurile clonate.

  Bărbatul în vârstă de 31 ar fi deținut rolul de lider al grupării, în timp ce alte două persoane, de 41 și 47 de ani, ar fi avut rolul de a identifica și atrage în grupul infracțional diferite persoane, care să fie folosite în achiziționarea a diferite bunuri de valoare, plătite cu respectivele carduri.

  Datele de pe cardurile sustrase ar fi fost stocate în memoria mai multor telefoane mobile, ulterior aceste telefoane fiind predate celorlalte persoane, în vederea folosirii lor în achiziția de bunuri. În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor 7 laptopuri, 9 telefoane mobile, 7 HDD-uri, 9 cartele telefonice și 15.000 de lei.

  Au fost puse în executare 5 mandate de aducere la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara, în vederea audierii şi luării măsurilor legale. Trei bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind introduși în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J Timiş, iar pentru o persoană a fost dispusă măsura controlului judiciar.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.