vineri, 12 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Trei angajați ai ONU au fost uciși în lovitura de stat din Sudan

  de - | 16 aprilie 2023, 7:27 PM | Internaţional

  0

  (foto: captură video BBC)

  ONU a anunțat că World Food Programme (Programul Alimentar Mondial) va fi oprit temporar în Sudan, scrie BBC. Decizia vine după ce trei angajați ai organizației au fost uciși sâmbătă în lovitura de stat, în confruntările armate dintre armată și gruparea paramilitară RSF.

  Într-o declarație, reprezentanții WFP (PAM – Programul Alimentar Mondial) se declară „îngroziți” de vestea morții a trei dintre angajații săi.

  „Transmitem cele mai profunde condoleanțe pentru familiile lor și facem apel la toate părțile din Sudan să respecte neutralitatea lucrătorilor umanitari din Sudan, al căror rol este să asiste toate părțile în această criză”, se arată în declarație.

  „PAM a fost forțat să-și oprească temporar operațiunile în timp ce revizuim situația de securitate. Violența continuă are un impact sever asupra muncii noastre și asupra oamenilor pe care îi servim”, transmite ONU.

  Citește mai mult pe Digi24.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.