sâmbãtã, 20 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Zeci de persoane arestate în Germania! Aceștia plănuiau să asalteze Reichstag-ul și să răstoarne guvernul

  de - | 7 decembrie 2022, 10:29 AM | Internaţional

  0

  (foto: arhivă)

  Douăzeci și cinci de persoane au fost arestate în cadrul raidurilor în toată Germania, fiind suspectate că au complotat pentru a răsturna guvernul.

  Rapoartele germane spun că grupul de extremă-dreapta și ex-militari a plănuit să asalteze clădirea parlamentului, Reichstag, și să preia puterea.

  Se presupune că un german despre care se face referire ca un prinț numit Heinrich XIII, în vârstă de 71 de ani, ar fi fost esențial pentru planurile lor.

  Potrivit procurorilor federali, el este unul dintre cei doi presupuși conducători dintre cei arestați în 11 state germane.

  Se spune că între complotatori se numără membri ai mișcării extremiste Reichsbürger (Cetățeni ai Reichului), care a fost mult timp în vizorul poliției germane din cauza atacurilor violente și a teoriilor conspirației rasiste. De asemenea, refuză să recunoască statul german modern.

  Se estimează că aproximativ 50 de bărbați și femei au făcut parte din grupul despre care se spune că au complotat pentru a răsturna republica și a o înlocui cu un nou stat modelat după Germania din 1871 – un imperiu numit Al Doilea Reich.

  „Nu avem încă un nume pentru acest grup”, a declarat un purtător de cuvânt al parchetului federal.

  Raiduri au avut loc în mare parte din țară și două persoane au fost arestate în Austria și Italia, a informat agenția de presă DPA din Germania. Cei reținuți urmau să fie audiați mai târziu în cursul zilei.

  Ministrul Justiției, Marco Buschmann, a postat pe Twitter că are loc o operațiune anti-teroristă majoră și că a fost planificat un suspect „atac armat asupra organelor constituționale”.

  Procurorul federal a spus că grupul a pus la cale o lovitură de stat violentă din noiembrie 2021.

  Foștii membri ai armatei au fost, de asemenea, o parte semnificativă a complotului de lovitură de stat, spun rapoartele. Ei au inclus foști soldați de elită din unități speciale.

  Complotatorii au stabilit deja planuri pentru a conduce Germania, a declarat parchetul federal. Membrii au înțeles că își pot realiza obiectivele doar prin „mijloace militare și violență împotriva reprezentanților statului” și care includea comiterea de crime.

  Radiodifuzorul public ZDF a raportat că un fost membru de extremă-dreapta al Camerei inferioare a parlamentului, Bundestag, a făcut și el parte din complot și a fost aliniat pentru a fi instalat în funcția de ministru al justiției al grupului, cu prințul Heinrich ca lider.

  sursa: bbc

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.