Trei afgani au vrut să treacă ilegal frontiera cu trenul pe la Curtici

  de Special Arad | 18 octombrie 2016, 1:12 PM | Curtici | Știri Arad | Urmăriți

  1

  Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat trei bărbaţi din Afganistan, solicitanţi de azil în România, care încercau să iasă ilegal din ţară, folosindu-se de documente de identitate poloneze false.

  Azi dimineaţă, în jurul orei 05:00, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici  s-au prezentat pentru a ieşi din ţară, cu trenul Inter Regio care circulă pe relaţia Bucureşti Nord – Viena, trei persoane de sex masculin care s-au legitimat cu cărţi de identitate poloneze.

  Cu ocazia controlului specific, poliţiştii de frontieră au constatat că documentele prezentate nu întrunesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind contrafăcute.

  În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoanele în cauză sunt din Afganistan, cu vârste cuprinse între 18 şi 20 de ani. Tinerii aveau asupra lor documente temporare de solicitanţi de azil în Romania şi au declarat că au procurat documentele false de la un cetăţean a cărui identitate nu o cunosc, contra sumei de 1.000 euro fiecare.

  În cauză poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.