Trebuie descărcat din nou certificatul verde după doza 3? Răspunsul CNCAV

  de - | 6 November 2021, 10:06 AM | Coronavirus | Naţional

  0

  Certificatul verde COVID a devenit obligatoriu în România pentru majoritatea activităţilor, începând de săptămâna trecută. Autoritățile au venit cu noi precizări privind generarea documentului.

  Certificatul digital UE se validează după 10 zile de la efectuarea schemei complete de vaccinare, asta însemnând două doze, ori cea de-a treia, dacă până atunci nu s-a mai descărcat documentul digital.

  În caz că persoana vaccinată are însă certificat digital deja, după primele două doze, nu mai este necesar să îl descarce și după a treia.

  Nu este valid după prima doză, ori în primele zece zile de la schema completă

  Mai multe persoane au întrebat dacă certificatul verde poate fi generat și după administrarea primei doze. „Se poate genera și după prima doză, dar nu este valid. Trebuie să aveți schemă completă de vaccinare și să fi trecut 10 zile de la efectuarea acesteia”, au răspuns reprezentanţii CNCAV unei întrebări puse în comentariile postării.

  Certificatul verde privind Covid-19 poate fi descărcat de pe platforma https://certificat-covid.gov.ro/ și poate fi prezentată atât în format digital, pe telefon, cât și în varianta tipărită.

  Certificatul se poate scana cu Aplicația Check DCC, realizată de STS – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, care poate fi descărcată gratuit din magazinul de aplicații Google Play pe un telefon mobil sau o tabletă cu sistem de operare Android.

  Pentru telefoanele mobile cu sistem de operare IOS nu s-a creat încă aplicația respectivă, dar există alternativa de pe site-ul certificat-covid.gov.ro, Web Check DCC.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.