Un transport de peste 22 de tone de componente frigorifice a fost oprit de polițiștii de frontieră de la PTF Nădlac II





Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II, împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, nu au permis intrarea în ţară a unui automarfar încărcat cu peste 22 tone de deșeuri constând în diferite componente frigorifice. Şoferul nu a putut prezenta documentele necesare importului – care venea din Germania – conform prevederilor legale în vigoare, astfel că autorităţile de control nu au permis intrarea pe teritoriul României a mijlocului de transport şi a încărcăturii transportate.
„Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II, au efectuat în data de 12.07.2023, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar condus de un cetăţean român. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, diferite componente frigorifice, de la o societate comercială din Germania pentru o firmă din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era de fapt încărcat cu 22.900 kilograme de deșeuri, pentru care șoferul nu a prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse. În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru acest mijloc de transport”, au transmis reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.
Citește și: Patru camioane încărcate cu peste 51 de tone de deșeuri, oprite la vămile Nădlac II și Borș II
Comentariile portalului
== O SA DOARA RAU -- AMERICANII VOR LOVI SI EI ==UE VA PIERDE IN RAZBOIUL ECONOMIC ==UE DEPINDE F MULT DE IMPORTURI SI S A CERTAT CU MULTA LUME =
Vaccinurile au salvat cel puţin 154 de milioane de vieţi în ultimii 50 de ani, echivalentul a şase vieţi în fiecare minut, potrivit unui studiu OMS publicat miercuri în (...)
Cu tot respectul, lăudabil că ați descoperit că nu exista perfecțiune umană. Dar oare normalitate exista? Sau o minimă evoluție? Ce ziceți de următoarele: ,, (...)