luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Traian Băsescu: „Politica Rusiei îmi este bine cunoscută”

  de Special Arad | 9 aprilie 2022, 10:02 AM | Naţional

  0

  Fostul preşedinte Traian Băsescu este de părere că state din Europa de Vest au „vândut securitatea” zonei est-europene pentru gazele şi petrolul importante din Rusia, el spunând că „securitatea estului Uniunii Europene a fost afectată pentru bunăstarea Germaniei prin aprovizionare cu gaze şi ţiţei din Federaţia Rusă”.

  „Nu am avut încredere în consecvenţa europeană şi nu am nici acum. Europenii şi-au vândut securitatea estului pentru ţiţei şi gaze, iar dacă noi şi bulgarii nu suntem în Schengen este unul din aceste motive. Olanda şi Germania sunt cei care s-au opus intrării noastre în Schengen, dar a fost un preţ pentru gazele de care Germania avea nevoie, de care Olanda avea nevoie, de asta s-au opus intrării noastre în spaţiul Schengen. Iar securitatea estului Uniunii Europene a fost afectată pentru bunăstarea Germaniei prin aprovizionare cu gaze şi ţiţei din Federaţia Rusă. Banii pe care Rusia i-a încasat i-a băgat în armata cu care astăzi toacă Ucraina şi dacă mâine ar putea, ar toca tot ce a fost Europa de est”, a afirmat Traian Băsescu într-o intervenţie telefonică, vineri seară, la România Tv.

  El a spus că în cei 10 ani în care s-a aflat la şefia statului a fost „în punctul în care a înţeles ce se întâmplă” şi că în acest timp le-a spus marilor lideri europeni că banii pe care îi plătesc Rusiei sunt „un risc” pentru securitatea Europei de est.

  „Politica Rusiei îmi este bine cunoscută. Este o mare frustrare la Moscova că ce au câştigat după al Doilea Război Mondial au pierdut prin evoluţiile ulterioare”, a adăugat Băsescu.

  Sursă Adevărul

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.